Gaziantep'te 2 milyon dolarlık soygun yapan çetenin 5 üyesi yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te 2 milyon dolarlık soygun yapan çetenin 5 üyesi yakalandı
Abone ol
Gaziantep'te son 5 yılda aralarında kuyumcu, döviz bürosu ve bir işadamının evinin de bulunduğu 5 yerden 2 milyon dolar civarında döviz ve altın çalan 5 kişilik çete polis operasyonu ile yakalandı.

Gaziantep'te son 5 yılda aralarında kuyumcu, döviz bürosu ve bir işadamının evinin de bulunduğu 5 yerden 2 milyon dolar civarında döviz ve altın çalan 5 kişilik çete polis operasyonu ile yakalandı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Bürosu ekipleri, son 5 yılda işlenen 5 silahlı soygun olayını aydınlattı. Soygunların yapıldığı yerlerdeki güvenlik kamera kayıtlarını izleyen ekipler, şüphelilerin soygunlarda kullandığı sahte plakalı otomobilin marka ve model bilgisiyle kentteki aynı marka ve modelde olan yaklaşık 2 bin otomobili incelemeye aldı. Otomobilleri, jant rengi, ayna şekli gibi farkları tespit eden ekipler, çetenin hırsızlıklarda kullandığı otomobilin gerçek plakasına ve hırsızların kimliklerine ulaştı.

Ekipler, belirlenen adreslere düzenledikleri eşzamanlı operasyonlarla Celalettin G., İzzet Ö., Halil İbrahim K. ile Ercan İ. ve kardeşi Erdal İ.'yi gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan şüphelilerin, 2013 yılında Şanlıdere Caddesi'ndeki PTT şubesini ve Yeşilırmak Geçidi'ndeki bir market zincirinin şubesini soyarak yaklaşık 4 bin lira çaldığını belirledi. Ekipler, şüphelilerin ayrıca, 2016 yılında Suriyeli işadamı Hasan Cafer'e kendilerini polis olarak tanıtarak ellerini kelepçeledikten sonra 1,5 milyon dolarını çaldıklarını tespit etti. Şüphelilerin yine 2016 yılında bir döviz bürosuna otomatik silahlarla ateş ederek girdiklerini ve buradaki 400 bin lira değerinde döviz ve TL aldıkları, son olarak da geçen perşembe günü Üniversite Bulvarı'ndaki bir kuyumcudan 1 kilo 235 gram altın, 4 bin 340 lira, 3 bin doları çaldığını tespit etti.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teknoloji devlerine, teknoloji satıyorlarÖnceki Haber

Teknoloji devlerine, teknoloji satıyorla...

Gaziantep'te o yol genişletildiSonraki Haber

Gaziantep'te o yol genişletildi

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı