Gaziantep'te 112'ye günlük 7 bin gereksiz çağrı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep'te 112'ye günlük 7 bin gereksiz çağrı
Abone ol
Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında yazılı açıklamada bulundu. Yazı, 112 acil servis hattını günde 7 bin kişinin gereksiz yere aradığını ve bunun acil sağlık hizmetini aksattığını söyledi.

Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında yazılı açıklamada bulundu. Yazı, 112 acil servis hattını günde 7 bin kişinin gereksiz yere aradığını ve bunun acil sağlık hizmetini aksattığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, '1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası' nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sağlık hizmetlerinin yurt genelinde kesintisiz hizmet veren en büyük sistem olduğunu söyledi. Acil sağlık hizmetinde amacın, sağlık sorunu yaşayanlara ulaşarak tedavisinin yapılabileceği merkeze en kısa sürede taşımak olduğunu belirten Yazı, "Gaziantep'te 44 acil sağlık istasyonu, 81 ambulans ve profesyonel ekipler ile acil çağrılara, merkezde ilk 7 dakikada, kırsal alanda ise 11 dakikada ulaşma oranı yüzde 90'ın üzerine çıkarılmıştır" dedi.

Acil sağlık hizmetini hızlı ve sağlıklı şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını ancak 112'ye yapılan gereksiz çağrıların, arayan kişilerin doğru adres verememesi ve trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi, trafik yoğunluğu gibi nedenlerin vakalara ulaşımda zorluğa neden olduğunu dile getiren Sadettin Yazı şöyle dedi:

"112 acil çağrı hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken ücretsiz olarak hizmet veren hayati derecede önemli bir hattır. 112 arandığı zaman; isim soy isim, karşılaşılan sağlık sorununun tam olarak ne olduğu ve adres bilgilerinin açık ve anlaşılır biçimde belirtilmesi zaman kaybının yaşanmaması için son derece önemlidir. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmakta veya ulaşılamamaktadır.

Gaziantep'te çağrı merkezimize günlük 13 bin 472 çağrı gelmektedir. Bunların 7 bini ise maalesef gereksiz çağrılardır. Günlük ortalama 380 vakaya çıkılıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını özellikle rica ediyoruz."

Yazı, öte yandan trafikteki sürücülerin de ambulanslara yol verme konusunda duyarlılığını beklediklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe sergi açtıÖnceki Haber

Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe...

HKÜ’de Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele ÇalıştayıSonraki Haber

HKÜ’de Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ça...

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı