Gaziantepli Bayanlarda Taekwonda aşkı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantepli Bayanlarda Taekwonda aşkı
Abone ol
Gaziantepli üç kız kardeş taekwondoyu yaşam biçimi haline getirip hayallerinin peşinde koşuyor.

Gaziantepli taekwondocu üç kız kardeş antrenör babalarıyla birlikte taekwondoyla yatıp taekwondoyla kalkıyor. 

Gaziantepli Döşüçukur kardeşler taekwondoda almadık ödül bırakmıyor. Gönlünü bu spora kaptıran Zehra, Elif ve Tülay Döşüçukur kardeşler Gaziantep'i dünyada en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyor. 

Türkiye Taekwondo Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Veysel Döşüçukur'un gönlünü taekwondoya kaptıran üç kızı elde ettiklerini başarılarla adlarını Türkiye'de ve dünyada duyurmayı başardı. Anne ve babalarının desteğiyle taekwondoya başlayan üç kız kardeş Gaziantep'i bu spor dalında dünyada söz sahibi yapmak istiyor. 

Babaları Veysel Döşüçukur tarafından yetiştirilen 18 yaşındaki Zehra, 16 yaşındaki Elif ve 13 yaşındaki Tülay Türkiye'de ve dünyada katıldıkları şampiyonlarda en iyi derecelerle dönmeyi başardı. Taekwondoyla Gaziantep'i dünyaya tanıtan üç kız kardeş hayallerinin peşinde koşup  bu sporu yaşam biçimi haline getirmeye karar verdi. 

Taekwondoya babasının ısrarı üzerine başladığını zaman ilerledikçe bu sporun tutkuya dönüştüğünü belirten Zehra Döşüçukur, " Gaziantep'i taekwondoda ileri seviyelere götürmek istiyorum. Türkiye ve Avrupa'da birinciliklerim var. Gençlerde uluslararası müsabakalarda birinci oldum. Şimdiki hedefim 2020 olimpiyatlarına katılmak ve dereceyle dönmek" dedi.

Türkiye ve Avrupa'da katıldığı müsabakalarda gümüş madalya kazanan ve ilerdeki en büyük hedefinin taekwondo okulu açıp öğrenci yetiştirmek olduğunu belirten Elif Döşüçukur, "7 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Gaziantep'te taekwondo okulu açmak istiyorum. Başarılı öğrenciler yetiştirip Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Ablası zehrayı örnek aldığını ve olimpiyatlarda şampiyon olmak istediğini söyleyen Tülay Döşüçukur, gelecekte zehra ablam gibi bir taekwondocu olmak istiyorum. Bu sporla birlikte birçok arkadaşım oldu. her iki ablamında bu sporu yapmasından dolayı çok mutluyum" diye konuştu. 

Gaziantep'in sponsorluk noktasında çok kötü bir durumda olduğunu söyleyen Antrenör Veysel Döşüçukur, Gençlik il müdürlüğümüz bizlere ayırmış olduğu bütçeyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Kızlarım gibi hatta daha başarılı olabilecek birçok gencimiz sponsor olmadığından dolayı yaşları ilerleyip sporu bırakmak zorunda kalıyor.Sadece taekwondo için değil bir çok branş için de bu durum böyle. Gaziantepli iş adamları duyarlılık gösterip gençlerimize destek verseler Gaziantepli sporcular dünyaya kafa tutacak bir seviyeye gelir"dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taekwonda aşkıÖnceki Haber

Taekwonda aşkı

Havran'da Suriyeli'lerin minibüsü devrildi: 9 ÖlüSonraki Haber

Havran'da Suriyeli'lerin minibüsü devril...

Yorum Yazın

Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi