Gaziantep Üniversitesi'nde Sendikal yetki el değiştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Üniversitesi'nde Sendikal yetki el değiştirdi
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen, yıllar sonra Gaziantep Üniversitesi'nde en fazla üyeye sahip olarak yetkili sendika oldu.

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Üniversitesi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada "4688 sayılı Kamu görevlileri sendikaları kanunu emri gereği her yıl mayıs ayında iş yeri yetkili sendika toplantıları gerçekleştirilmektedir. Gaziantep ilinde bulunan üniversitelerde yapılan ve muhatap kamu çalışan sendikalarınca imza altına alınan mutabakat metinleri sonucunda üniversitelerde Eğitim-Bir-Sen Temsilciliği yetkili sendika olarak yıllar sonra tarihi bir başarıya imza atmış bulunmakta ve 2021 yılı Mayıs ayı sendika sayım mutabakatına göre "Yetkili Sendika" olduğu tescillenmiştir.


Ayrıca sorumluluk alanında bulunan Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin tüm iş yerlerinde en fazla üyeye sahip olarak iki üniversitede de yetkili sendika durumuna gelmiştir. Her yıl iki kez yapılan Kurum İdari Kurul Toplantısı bundan böyle Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilciliği  ile Rektörlük arasında yapılacaktır.


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Üniversite Temsilcisi Doç.Dr. Mehmet Murat "Öncelikle sendikamıza inanıp, güvenen ve üye olarak destek olan Eğitim-Bir-Sen Ailesinin mensubu  üyemize bizimle oldukları için ve her zaman desteklerini hissettirdikleri için teşekkür ediyoruz.  Türkiye’nin en büyük emek örgütü, Anadolu’nun ve çağın erdemliler hareketi, akademik hizmet sendikacılığının merkezi, toplu sözleşme hakkının mimarı Memur-Sen olarak, örgütlenmede yasaklar olmasın, toplu sözleşmede sınırlamalar kalksın istiyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsın, personeli diğer hizmetler sınıfına aktarılsın teklifimizi yineliyoruz.3600 ek gösterge vaadi yerine getirilmeli, bütün kamu görevlileri kapsama dâhil edilmeli önerimizde ısrar ediyoruz. Kariyer ve liyakat esas olmalı, görevde yükselme ve unvan değişikliğinde engeller kalkmalı, mülakat artık yapılmamalı kararlığımızı tekrar ediyoruz.  " dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Daire Başkanı Ahmet Ertürk’ün covid testi pozitif çıktı!Önceki Haber

Daire Başkanı Ahmet Ertürk’ün covid test...

Gaziantep'in gururu Selçuk İplikSonraki Haber

Gaziantep'in gururu Selçuk İplik

Yorum Yazın

Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Yoğun Sis Gaziantep’i Sardı, Trafikte Aksamalar Yaşandı
Gaziantep otobanında zincirleme kaza: 2 ölü, 11 yaralı
Gaziantep’te para alan yandı! Artık talep edilemez!