Gaziantep şehir hastanesi ne zaman açılıyor! Kaç sağlıkçı atandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep şehir hastanesi ne zaman açılıyor! Kaç sağlıkçı atandı
Abone ol
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Gaziantep Kamu hastahanelerinde görev yapabilecek 635 yeni personel kadrosu ataması için düğmeye bastı.

Sağlık Bakanlığı'na 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı kararının ardından Gaziantep'e verilecek kadro da belli oldu. Sözleşmeli personel alımı için kadroları "7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında Gaziantep'te görev yapacak 635 personelin Ocak ve Şubat ayında atamalarının yapılacağı belirtildi. 

2019 yılında hizmete açılan Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesinin personel noksanlığı nedeniyle tam kapasiteyle açılışı aylar süren ertelemeyle bir türlü yapılamamıştı. Yeni atanacak personelle tüm birimlerinin açılması bekleniyor.

ŞEHİR HASTANESİ PLANLAMASI  BAŞLADI
Ortadoğunun sağlık merkezi konumundaki Gaziantep'e 2020 yılında açılması planlanan 1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinin planlaması Bakanlık tan gelen 2 Şehir Hastaneleri kordinatörü ile Sağlık İl müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma hastanesinde iki gün süren çalışmayla planlama başlatıldı. Palnamayı yapan ekip,Tıbbi cihaz, Cerrahi alet ve Personel planlamasını iki ay sonunda tamamlayıp Bakanlığa sunum yapacağı öğrenildi.
Gaziantep Şehir  Hastanesinin  tam kapasitelye hizmete girmesiyle yaklaşık 5 bin personelin görev alması bekleniyor.

HANGİ HASTANELER TAŞINACAK
Gaziantep'in Şahinbey ilçesi karataş bölgesinde yapımı devam eden ve içersinde 7 branş hastanesini bulunduran sağlık kompleksinin içirsende ayrıca Sağlık İl Müdürlüğü hizmet binası ve 112 sağlık hizmetlerinin komuta kademesinin de bulunduğu şehir Hastanesi açılmasıyla şehir merkezinde bulunan fiziki şartları uygun olmayan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma hastanesinin yanı sıra kamuya ait mevcut bazı hastanelerinde buraya taşınarak sağlık hizmetlerini burada vereceği öğrenildi.  

Gaziantep'e atanacak Personel kadro listesi

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yıldırım: Peşin satışlarla çalışamıyoruzÖnceki Haber

Yıldırım: Peşin satışlarla çalışamıyoruz

Kadına yönelik şiddetle mücadele HKÜ’de anlatıldı Sonraki Haber

Kadına yönelik şiddetle mücadele HKÜ’de...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 16 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Visit Gaziantep uygulaması için tanıtım programı düzenlendi
Kontrolden çıkan otomobil tren yoluna uçtu, 3 kişi yaralandı
PDR’nin Dünü, Bugünü ve Yarını HKÜ'de ele alındı
Uzm. Dr. Tiryaki: "Hipertansiyon, dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen ciddi sağlık sorunudur"
Gaziantep’te 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
BBP Eski İl Başkanı Kaya’dan Sait Kılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Gece kulübü davasında 2 kişinin öldüğü olayın sanığından şok savunma
Adımlar Minik Keşifler Büyük!
Gaziantep Şehir Hastanesi'nde Meme Radyolojisinde İleri Teknoloji Dönemi Başladı
“Engellilerin Hakkı Ertelenemez, Eğitim Hakkı Engellenemez”
Nizip Belediyesi her sokakta, her mahallede
Gaziantep’te Dehşet Gecesinin Hesabı Soruldu: Sanığa 92 Yıl Hapis
Gaziantep'te 15 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
MHP’den Anlamlı Ziyaret
14 Mayıs dünya Çiftçiler günü Gaziantep'te kutlandı 
Gaziantep’te çiftçiler gününde çiftçinin hazin sonu!
Dikkat! Gaziantep’te o yollar kapalı olacak
Otoyolda ters yönde ilerleyen sürücüye 90 bin TL ceza
Dülük Antik Kenti’nde sanat ve tarih aynı tuvalde buluştu