Gaziantep, bölgede mavi kategoriye geçen ilk şehir oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep, bölgede mavi kategoriye geçen ilk şehir oldu
Abone ol
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ve tüm sağlık çalışanlarının geceli gündüzlü gayreti çalışmaları sonuç verdi. Gaziantep, korona virüs aşı haritasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin mavi kategoriye geçen ilk şehri oldu.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde mavi renkli kategoriye geçen ilk il Gaziantep oldu. Bölgenin aşılamada coğrafi ve kültürel dezavantajına rağmen İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ile kentteki tüm sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden gösterdiği gayret sonuçlarını verdi. Korona virüs aşılama sürecinde İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki liderliğinde önemli çalışmalar yapan sağlık çalışanları, kenti mavi kategoriye geçirmenin mutluluğunu yaşadı. 
  İşlek noktalara ve AVM’lere aşı noktaları kuruldu, tüm köylere mobil ekipler gitti 
  Kent genelinde aşılama çalışmalarının hızlı ve sistematik bir şekilde yapılmasını sağlayan İl Sağlık müdürlüğü ekipleri, ilk olarak kentin en işlek noktalarına aşı noktaları kurdu. Bu noktalarda günlük yüzlerce vatandaşı aşılayan ekipler, kentin aşılamada önemli bir yol kat etmesinde başrolü oynadı. Daha sonra kırsal mahallelerin tamamına mobil aşı ekipleri ulaşan Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, aşıyı kırsaldaki vatandaşların ayağına kadar götürdü. 
  Aile hekimlikleri aşılamada önemli rol oynadı, sanayi bölgelerinde aşılama yapıldı 
  Aşılama için aile hekimliklerini de verimli kullanan Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri,  ASM’lerde binlerce vatandaşın kolaylıkla aşı olabilmesine imkan sağladı. Çalışmalarına aralıksız yer ve mekan ayrımı gözetmeksizin devam eden sağlık çalışanları, kentin organize sanayi bölgelerine de ulaşarak işçilerin de hızlı bir şekilde aşılanması için gayret gösterdi. Hastane ve poliklinik önlerinde de aşı çadırları kurularak yoğunluğun yaşandığı hastane önlerinde aşılama çalışmaları daha da hızlandırıldı.
  Etkili kampanyalar sonuç verdi aşılamada istenilen seviyeye gelindi 
  İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki öncülüğünde hastanelerin çevrelerinde ve sosyal medyada yapılan aşıya özendirme ve bilinçlendirme çalışmaları da aşılama artmasında önemli etken oldu.  Özellikle İl Sağlık Müdürlüğü ve Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan etkili aşı kampanyaları sürecin seyrini olumlu yönde değiştirdi. Özel hastanelere aşı noktasında verilen destek sürecin daha çabuk yol kat etmesini sağladı. İl Sağlık Müdürlüğü, yenilikçi metotlarla ülkede de rol model oldu.
  193 ekiple toplam 1 milyon 710 bin doz aşı yapıldı  
  Toplam 193 ekiple 1 milyon 710 bin doz aşı yapılarak aylar süren çok kapsamlı aşılama çalışmaları sonuç verdi. Bu çalışmaların sonucunda Gaziantep, korona virüs aşı haritasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin mavi kategoriye geçen ilk şehri oldu.
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sınır kapasında silah ve sigara yakalandıÖnceki Haber

Sınır kapasında silah ve sigara yakaland...

Ceviz ağaçlarının altında unutulmaz gece yaşatıyorSonraki Haber

Ceviz ağaçlarının altında unutulmaz gece...

Yorum Yazın

Gaziantep'te baraka metrelerce aşağıya düştü: 2 kişi ağır yaralandı
Nizip Sınırları Aştı, İllere Meydan Okudu: 4 Ayda 141 Milyon Dolarlık Dev İhracat!
Yıldırım: Reel sektöre destek zamanı
GAÜN’de Tiroid Kanserine Ekip Yaklaşımı
El Hijyeni Hayat Kurtarır: Nizip Devlet Hastanesi’nde Farkındalık Etkinliği
Başkan Yılmaz’dan Fırtına Mağdurlarına 20 Bin TL’lik Destek Müjdesi
Akdeniz’e Ökkeş İşçi İmzası
Gaziantep Valiliği Hasar Başvuru Takvimini Duyurdu
Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu