Gaziantep Savunması Ve Kahramanlık Panoraması Yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Savunması Ve Kahramanlık Panoraması Yapılıyor
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması’nın yapım çalışmalar devam ediyor. Gaziantep’in tarih ve kahramanlık eserlerinin sergileneceği panoramanın 2017 yıl 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu’na yetiştirilmesi planlanıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması’nın yapım çalışmalar devam ediyor. Gaziantep’in tarih ve kahramanlık eserlerinin sergileneceği panoramanın 2017 yıl 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu’na yetiştirilmesi planlanıyor.

Öncelikle, yaşayan canlı tarihçiler, tüm oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile birlikte düşünerek geliştirilen panoramada bir “Araştırma Komisyonu” kuruldu. Tüm dünya örnekleri, özellikle Rusya-Sevastapol yerinde incelenerek panorama planlandı ve buna göre projelendirildi.

Gaziantep’in yaşadığı zulmü ve göstermiş olduğu kahramanlığın sergilemesinin yanı sıra sanatsal bir değere sahip olması hedeflenen panoramanın içi yağlı boya tekniği ile yapılacak. 12 dönüm üzerinde kurulacak olan panoramada, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda kademeli geçişlerle bin 133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak hatta içinde hissettirecek. Panoramaya giriş, Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’nda da etkili bir rol üstlendiği mağara ve livaslarla sağlanacak olup, panoramaya ulaşana dek, hazırlık bölümü ile görsel ve işitsel anlatım teknikleriyle panorama sahnesine hazırlayacak.

Gaziantep’e mal olan Antep Harbinin anlatılacağı panoramada yine şehrin tüm organlarıyla karar alarak (kamu yerel sivil iş birliğinin güzel bir örneği olma özelliği ile) ortaya Gaziantep’e yakışır bir proje hazırlanarak hayata geçirilmesi planlanıyor. 25 Aralık 2017 tarihinde ziyarete açılması planlanan panoramada içerisinde; kütüphane, araştırma merkezi, sunum odaları, kent tarihi araştırma merkezi, seyir terasları, satış ofisleri ve kafeteryanın yapılması düşünülüyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FATMA ŞAHİN’E BAŞARI ÖDÜLÜÖnceki Haber

FATMA ŞAHİN’E BAŞARI ÖDÜLÜ

Suriyelilerin Entegrasyonunu Sağlamak İçin Eğitim Kampüsü Kurulması GerekiyorSonraki Haber

Suriyelilerin Entegrasyonunu Sağlamak İç...

Yorum Yazın

Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası 
Yılmaz’dan üniversite adaylarına destek
Atatürk Heykeli yeni yerine taşınıyor