Gaziantep Polis Gücü hokeyde Avrupa ikincisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Polis Gücü hokeyde Avrupa ikincisi
Abone ol
Avrupa Kulüpler Şampiyonası Challenge II ye katılan ve finallere yükselen Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımı finalde karşılaştığı İsviçre’nin Servette HC takımı karşısında 6-4 mağlup ayrılarak Avrupa ikinciliğini elde etti.

Avrupa Kulüpler Şampiyonası Challenge II ye katılan ve finallere yükselen Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımı finalde karşılaştığı İsviçre’nin Servette HC takımı karşısında 6-4 mağlup ayrılarak Avrupa ikinciliğini elde etti.

Başkan Mehmet Kaplan Gaziantep Polis Gücü Hokey Takımının Avrupa’da finallere kadar yükselmesinin büyük bir başarı olduğunu ancak takımın çok zor koşullarda hazırlandığını ifade edene Başkan Kaplan Gaziantep’te hokey sahası olmadığı için sürekli Osmaniye’ye gidip döndüklerini belirterek  “Sporcularımızın gözlerinden öpüyorum. İmkânsızlıklar içerisinde maçlara hazırlanan takımımız Gaziantep’i ve Türkiye’yi gurur ve onurla temsil etmiştir” dedi.

 

Avrupa Kulüpler Şampiyonası Challenge II’e katılan Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımı yarı finalde Hırvatistan’ın Hahk Mladost takımını 3-1’lik skorla yenerek finale yükselmişti. Cebelitarık’ta bu gün final oynayan Gaziantep Polis Gücü Hokey Takımı İsviçre’nin Servette HC takımı karşısında 6-4 mağlup ayrılarak Avrupa ikinciliğini elde etti. Maç sonrası bir değerlendirme yapan Gaziantep Polis Gücü Spor Başkanı Mehmet Kaplan “Bu çocukların gözlerinden öpmek lazım. Sporcularımız Gaziantep’i ve Türkiye’yi aslanlar gibi temsil ettiler. Bu çocuklar Gaziantep’in öz evlatlarıdır. Elbette şampiyon olmak için geldik. Rakibimiz Avrupa’nın en güçlü takımlarından birisi ve 100 yıllık bir mazisi var. İlk yarıda maçın sporu 3-1 idi ve biz ikinci yarıda rakibimiz karşısında beraberliği yakalayarak 4-4’lük skoru yakaladık. Hakem haksız bir şekilde sporcularımızdan birisini diskalifiye etti. Rakibimiz karşısında 6-4’lük bir sporla maçı verdik. Ancak önemli olan bizim için Avrupa’da Türkiye ve Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmekti. Sporcularımız bunu başarıyla yerine getirdiler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. İmkânsızlıklar içerisinde burulara kadar gelerek Türk bayrağımızı gururla sahada ve tribünlerde dalgalandırdık” dedi.

Hokey sahası olmayan bir şehirden Avrupa ikinciliği

Başkan Kaplan maçlara imkânsızlıklar içerisinde hazırlandıklarını da ifade ederek Gaziantep’te hokey sahası olmadığı için sürekli antrenmanlar için Osmaniye’ye gidip geldiklerini, önümüzdeki günlerde hokey sahasının inşa edilmesiyle sporcuların daha iyi koşullarda maçlara hazırlanacağını da sözlerine ekledi. Türkiye İsveç takımları arasında gerçekleştirilen maçta Portekiz ve Hırvatistan takımları ve seyircilerinin Türk takımını desteklemesi ve tribünlerde Türkiye, Türkiye Türkiye sloganları atması dikkat çekti. Kaplan final maçında Portekiz ve Hırvatistan taraftarlarının tribünlerde Türkiye’yi destekleyen sloganlar attığına da dikkat çekerek “Takımımız burada sadece finallerde oynamakla kalmamış, aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımı açısından önemli bir misyonu yerine getirmiştir” dedi.  Şampiyonaya Teknik Direktör Yusuf Kasım ve  antrenör Mustafa Karalar tarafından hazırlanan  Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımının takımında Ali Akın Özkılıç, İbrahim Halil Alıcı, Yusuf Yaşar, Muhammet Orhan, Sami Kan, Mehmet Akif Çetiner, Celal Aydın, Mehmet Demir, Mahmut Cengiz, İbrahim Özkılıç, Reza, Norouzzadeh, Erkan Sayın, Ferhat Fatih Uğur, Veysi Gürler, Alparslan Bozkurt, Mustafa Doğan Öğretici ve Kamil Dönmez görev aldı. Kafilenin yarın Türkiye’ye döneceği de açıklandı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Valiliği'nden patlama açıklamasıÖnceki Haber

Gaziantep Valiliği'nden patlama açıklama...

Gaziantep'te iki grup arasında silahlı çatışma: 9 yaralıSonraki Haber

Gaziantep'te iki grup arasında silahlı ç...

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması