Gaziantep Orman Müdürlüğü arı gibi çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Orman Müdürlüğü arı gibi çalışıyor
Abone ol
Gaziantep Orman Müdürlüğü bozuk ve açık orman alanlarını ağaçlandırmak, amacıyla “Badem Eylem Planı” kapsamında Gaziantep'te 52 köylde 3 Milyon adet badım fidanı dikti.

Gaziantep Orman Müdürlüğü bozuk ve açık  orman alanlarını ağaçlandırmak, amacıyla “Badem Eylem Planı” kapsamında Gaziantep'te 52 köylde 3 Milyon adet badım fidanı dikti.

Ülkemizdeki  yıllık badem tüketim miktarının yaklaşık yarısını ithal eden durumdan kurtarmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan “Badem Eylem Planı” kapsamında ülkemizin badem üretim miktarını artırma amacıyla orman müdürlüğü hız kazandı. 

Gaziantep Orman Müdürlüğü tarafından 2012-2018  fidan dikimi döneminde 52 köyde yapılan ağaçlandırma sürecinde “Badem Eylem Planı” kapsamında ülkemizin, kırsal alanda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesine imkân sağlamak,  kırsalda yeni istihdam alanları oluşturarak bu kesimlerde yaşayan vatandaşların gelir seviyelerini yükseltmek, yüksek besleyici özelliklerinden bu günkü ve gelecek nesillerin faydalanmasını sağlamak gayesiyle, yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında, badem ağacının kullanılmasına öncelik verdiklerini belirten yetkililer;  "Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü  olarak, “Badem Eylem Planı” ile Müdürlüğümüze verilmiş olan 100 Ha.’lık programın çok üzerine çıkılarak 2012-2018 döneminde; Hasanoğlu, Fıstıklıdağ, Köksalan, Kavunlu, Almalı, Hamidiye, Kurudere,  Mesthüyük, Durmuşlar, Yamaçoba, Kaleboynu, Katranlı, Gözlühüyük, Kırkpınar, Kuzoluk, Kömürler, Kemertepe, Demirler, Karacaburç, Başpınar, Suboğazı ve muhtelif toplam 52 adet köylerde 2500 Ha. alanda toplam 1.334.275 adet badem fidanı(Amygdalus communis) dikimi, 1.657.760 adet ocakta badem tohumu ekimi  ile toplamda 2.992.035 adet badem toprakla buluşturdu. Ayrıca; Gaziantep Orman Fidanlığımızda, 2011-2018 döneminde 260.000 adet Badem Fidanı üretimi gerçekleştirilmiştir. 2017 yılından itibaren fidanlığımızda yıllık 100.000 adet badem fidanı üretimi planlanmaktadır. 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Hasanoğlu, Kavunluk ve Başpınar mahallelerindeki dikimi yapılan badem ağaçlarından ilk mahsuller 2018 yılı ilkbaharında toplanacaktır. Gelir getirici türlerle yapılan ağaçlandırmalar kapsamında; meyvesinden, çerez olarak, şekerleme, çikolata ve pasta sanayinde, yağından ise kozmetik ve ilaç sanayinde faydalanılan badem fidanlarının dikimiyle, hem yöre halkına hem de ülke ekonomisine katkı sağlanması hedeflenmiştir" denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mozaik Müzesi'nde yoğun çalışmaÖnceki Haber

Mozaik Müzesi'nde yoğun çalışma

GAÜN'den Türkiye şampiyonluğuSonraki Haber

GAÜN'den Türkiye şampiyonluğu

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması