Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde hedef 4,5 milyon ziyaretçi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde hedef 4,5 milyon ziyaretçi
Abone ol
Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi havaların erken ısınmasıyla ziyaretçi akınına uğruyor.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi havaların erken ısınmasıyla ziyaretçi akınına uğruyor. Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanat bahçesi ziyaretçi sayısını geçen yıla oranla 1 milyon arttırarak 4,5 milyon kişiye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın ise 4'üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yaklaşık 1.5 milyon metrekare yeşil alan üzerinde 400 türden 10 bin hayvana ev sahipliği yapıyor. Her yıl 3,5 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan hayvanat bahçesi havaların erken ısınmasıyla beraber ziyaretçi akınına uğruyor.

Celal Özsöyler, bu yıl ki ziyaretçi sayısında artış yaşanmasını beklediklerini belirterek, "Havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde büyük bir patlamaya neden oldu. 2017 yılında hayvanat bahçemizde 3,5 milyon ziyaretçi ağırlamış bulunmaktayız. 2018 yılında ise 4,5 milyon ziyaretçi hedefliyoruz. Tabi bu bir milyon kişi de artış beklenmesinde özellikle Cumhurbaşkanımızın aslanlarını Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne göndermesinde büyük bir ziyaretçi artışına neden oldu. Yine 2017 yılında açmış olduğumuz Safari Park'ımız Zooloji ve Doğa Müzesi, Fok Evi'miz büyük ilgi görmekte yakın zamanda da tropik kelebek merkezini açacağız. Bu da ziyaretçilerin büyük ilgisini çekecek ve ziyaretçilerin daha yoğun bir şekilde Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gelmesine sebep olacak.  Ocak ayına göre yüzde 80 ziyaretçi sayısında artış yaşandı. 2017 yılının Ocak ayında ziyaretçi sayımız 275 bindi, 2018 yılının Ocak ayında ise 525 bin kişi hayvanat bahçesini ziyaret etmiş bulunmaktadır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahin'den Kilis esnafına destekÖnceki Haber

Şahin'den Kilis esnafına destek

Dolar yeniden 4.0 lirayı, euro 4.96 lirayı aştıSonraki Haber

Dolar yeniden 4.0 lirayı, euro 4.96 lira...

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması