Gaziantep Büyükşehir’in 24’üncü Kardeş Şehri Braga Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep Büyükşehir’in 24’üncü Kardeş Şehri Braga Oldu
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Portekiz’in Braga Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Bu kapsamda 24’üncü kardeş şehir Braga ile ekonomik, ticari ve kültürel açıdan ortak çalışma kararı alındı.

Portekiz’in Braga Belediye Başkanı Ricardo Rio ve Gaziantep’e gelen kardeş şehir belediye temsilcileriyle Belediye Meclis Salonu’nda buluşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünya barışına yönelik birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi.

Başkan Fatma Şahin yaptığı konuşmada, 24’üncü kardeş şehir ile protokol imzalamak için bir arada olduklarını belirterek, “Yeni kardeşimiz Braga Belediyesi’ne ‘hoş geldiniz’ diyorum. Biz de kardeşlik aynı kandan olmak anlamına gelmiyor. Kardeş olmak, iyi günde, kötü günde hastalıkta, sağlıkta bir ve beraber olmak anlamına geliyor. O yüzden Braga gibi bir şehrin aramızda olması bizler için çok önemli.” dedi.

ŞAHİN: GAZİANTEP’İN BU COĞRAFYADA OLUŞTURDUĞU KİMLİK KÜLTÜREL MİRASIN SONUCUDUR

Bugün 4’üncüsü düzenlenen GastroAntep Festivali’nin ilk günü olduğu anımsatan Başkan Şahin, şunları kaydetti:

“Sofra bizim için çok önemli, sofra birleştirir. Sofra dostlukları artırır. Sofra bir kültürdür. Bir milli kimliktir. Sofra aynı zamanda bir medeniyet köprüsü, bir diplomasidir. Bir turizmdir. Beraberinde büyük bir ekonomidir. Gaziantep, insanlık tarihi kadar eski bir coğrafyanın tam ortasındadır. Bereketli hilal dediğimiz, Mezopotamya’dan Doğu Akdeniz’e açılan kapının adıdır. Gaziantep’in bu coğrafyada oluşturduğu kimlik kültürel mirasın sonucudur. Coğrafya karakterdir. Kardeşlik bizim için çok önemlidir, kıymetlidir.”

Portekiz ile kardeş şehir olmayı çok istediklerini anlatan Şahin, “Dünya barışı için bu protokoller çok önemli. Çünkü insan, tanımadığının bilmediğinin düşmanıdır. Bizim ecdadımızda bu yönde mesajlar vermiş. Bizim de aynı yoldan gidip kardeşlik hukukunu artırmamız gerekiyor. Çocukların ölmediği bir dünyayı hep birlikte inşa etmemiz lazım.”

BRAGA BELEDİYE BAŞKANI RİO: BRAGA, GAZİANTEP İLE YARATICI ŞEHİRLER AĞDINDA BERABER

Braga Belediye Başkanı Ricardo Rio ise törene gelenlere teşekkür ederek, “Braga genç nüfusu ve tarihi yapısıyla Gaziantep’e benzeyen bir şehir. Braga, Gaziantep ile yaratıcı şehirler ağında beraber. Bu alanda Gaziantep ile beraber çalışıyor uzun bir süredir. Bugün kardeş şehir olmamızın önemi var. Yaratıcı şehirlerdeki uygulamaları örnek alıyor ve şehrimize taşıyoruz. Gaziantep bu konuda çok fazla güzel örneğe sahip bir şehir.” diye konuştu.

Meclis salonundaki toplantıda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Braga Belediye Başkanı Ricardo Rio, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur ve Gaziantep’in kardeş şehir belediye başkanları, temsilcileri ve büyükelçiler bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gastroantep festivali, antepfıstığı hasadı ve şire yapımıyla başladıÖnceki Haber

Gastroantep festivali, antepfıstığı hasa...

Coğrafi İşaretli 60 Ürün İçin Toplu Tescil Teslim Töreni DüzenlendiSonraki Haber

Coğrafi İşaretli 60 Ürün İçin Toplu Tesc...

Yorum Yazın

GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı 
MHP Gaziantep KAÇEP’te Mezine Sırakaya Dönemi: Tecrübe ve Vizyon Bir Arada
Şahinbey’de çok özel etkinlik
Gaziantep'te 13 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Jandarmadan dev operasyon
Fedaioğlu’ndan Karakuş’a tokat gibi cevap
Eski AK Parti İl Başkanı  Çetin’den Sait Kılıç’a ziyaret
Mehmet Türkmen beraat etti