GTO’da Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GTO’da Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTO’nun yeni yılda çalışmalarını eğitim, sosyal kent, ekonomik altyapının güçlendirilmesi ve gastronomi alanlarında yoğunlaştıracağını söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GTO’nun yeni yılda çalışmalarını eğitim, sosyal kent, ekonomik altyapının güçlendirilmesi ve gastronomi alanlarında yoğunlaştıracağını söyledi.

GTO aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener’in başkanlığında toplandı. Yılın son meclis toplantısında odanın 2016 yılı bütçesi de onaylandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Bartık toplantıda odanın 2015 faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek 2016 yılı hedeflerini paylaştı.

2015 yılında GTO Akademi tarafından düzenlenen eğitimlere 663 kişinin katıldığını belirten Bartık, eğitim alanındaki çalışmaların 2016 yılında artarak ve Gaziantep’in ihtiyaçları doğrultusunda devam edeceğini belirtti.           

UNESCO tarafından Gaziantep’in gastronomi kenti seçilmesinin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Bartık, “Elde edilen bu başarı kentin sosyal hayatına ve ekonomisine yansıyacak projelerle desteklenmeli. Bu bağlamda GTO olarak gastronomi odaklı turizm projeleri yaparak kent ekonomisine ve sosyal yaşamına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Ortadoğu’yu şekillendiren masada Türkiye de olacak

Odanın yeni yıl hedeflerinin yanı sıra gündemi de değerlendiren Bartık, Güneydoğuda yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, hükümetin teröristleri temizlemek adına yürüttüğü operasyonların yakın zamanda sonuç vermesi temennisinde bulundu.

Yaşananların iş dünyasına yansımalarının ağır olduğuna dikkat çeken Bartık, “Ticari açıdan asıl mağduriyeti o bölge ile ticaret yapan bizler yaşıyoruz. Habur kapısından malını geçiremeyen bizler yaşıyoruz. Ama bu ülkemizin huzuru için katlanmamız gereken bir süreç” şeklinde konuştu.

Yaşanan uluslararası krizlerin çözümü konusunda 2016 yılında önemli adımlar atılacağına inandığını belirten Bartık şöyle devam etti: “Uzun zamandan bu yana Avrupa ve Amerika ile aynı şeyi düşünüyoruz. Batı Türkiyesiz bir Ortadoğu olamayacağını, ülkenin gücünü anladı. Ortadoğu’nun geleceğinin şekillendirileceği masada Türkiye de olacak.”

Fed faiz artırımına da değinen Bartık, küresel ekonomideki para bolluğunun sona erdiğini ve Türkiye’nin dış kaynak bağımlılığından kurtaracak düzenlemelere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MUHTARLIK BÜROSU OLMAYAN MAHALLE KALMAYACAKÖnceki Haber

MUHTARLIK BÜROSU OLMAYAN MAHALLE KALMAYA...

NİZİP'TE KURTULUŞ KOŞUSUSonraki Haber

NİZİP'TE KURTULUŞ KOŞUSU

Yorum Yazın

Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında