GTB Akademi'den ''Dış ticarette devlet destekleri' eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GTB Akademi'den ''Dış ticarette devlet destekleri' eğitimi
Abone ol
GTB Akademi tarafından, “Dış Ticarette Devlet Destekleri” konulu çevrim içi eğitim programı düzenlendi. İki farklı oturum halinde gerçekleştirilen eğitime GTB üyesi işletmelerin temsilcileri katıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Gıda Sektörü 2. UR-GE projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, Dış Ticaret Eğitmeni Cengiz Özcan katılımcılara Eximbank destekleri, mal ihracatına yönelik devlet destekleri ve hizmet ihracatına yönelik devlet destekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Gaziantep Ticaret Borsası’nın üyelerine yönelik sürdürdüğü sektörel eğitim faaliyetlerini tek çatı altında toplayarak, 2021 yılından bu yana iş dünyasının ihtiyaç duyduğu konularda eğitim çalışmaları tertipleyen GTB Akademi, son olarak işletmelerin ihracat departmanı çalışanlarına yönelik “Dış Ticarette Devlet Destekleri” konulu eğitim düzenledi.
Çevrim içi yapılan eğitimde Dış Ticaret Eğitmeni Cengiz Özcan, dış ticarette sağlanan devlet desteklerinin neler olduğu ve bunlardan yararlanmak için izlenecek yol haritaları hakkında açıklamalarda bulundu. Genel olarak desteklerin doğrudan nakdi destek uygulamaları (Sübvansiyonlar) ve dolaylı destek uygulamaları olmak üzere ikiye ayrıldığını kaydeden Özcan, Türkiye’de destek uygulamalarının Ar-Ge, İnovasyon, Girişimcilik, Çevre Koruma, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm, Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları, İhracat, Hazine Yatırım, KOBİ, İşsizlik Ödeneği ve İstihdam destekleri başlıkları altında yapıldığını dile getirdi.
Türkiye’de dış ticarete destek veren kurumlar hakkında da bilgiler aktaran Özcan, konuşmasında ayrıca bu kurumların sağladığı desteklerden faydalanmak isteyen işletmelerin başvuru ve diğer hususlarda uymaları gereken kurallara da dikkat çekti.
Özcan, eğitim programının ikinci oturumunda ise Türkiye'nin tek resmi ihracat finansman kuruluşu olan Eximbank’ın destekleri hakkında bilgiler verdi. Eximbank’ın yasal statüsü ve amaçlarını anlatan Özcan, Eximbank’ın kısa vadeli, orta-uzun vadeli ve DKH kredileriyle ilgili bilgiler verdi.
Eğitim programı katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep Türkiye’ye ihracatta rol model olduÖnceki Haber

Gaziantep Türkiye’ye ihracatta rol model...

Fatma Şahin’den Miraç Kandili mesajıSonraki Haber

Fatma Şahin’den Miraç Kandili mesajı

Yorum Yazın

Sağanak TAG Otoyolunu da vurdu: zincirleme kaza 1’i ağır 5 yaralı
Gaziantep'te okullar tatil! Valilikten yeni açıklama 
Gaziantep'te 4 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Yağış Kazayı Getirdi: Gaziantep’te Zincirleme Facia
Gaziantep'te eğitime fırtına engeli: Okullar tatil edildi 
Sağanak ve Dolu Hayatı Felç Etti: Gaziantep’te Bilanço Ağır
Gaziantep'te kriz komuta merkezi teyakkuzda
Fırtına arıcıları da vurdu! Arılar telef oldu 
Gaziantep böylesini görmedi: Fırtına minareyi devirdi 
Acı bilanço: Yağış ve fırtına Gaziantepi vurdu 
Valilik uyardı: Alleben taştı, evleri su bastı!
Gaziantep’te sağanak hayatı felç etti : 10 dakikası yetti 
Kar, Sağanak, Fırtına Geliyor! Gaziantep Dahil Çok Sayıda İl Alarmda
Gaziantep-Kilis Karayolunda kaza: Araçlar hurdaya döndü
Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi