GAÜN’lü Azeri Profesöre Türk Dünyası Hizmet Ödülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAÜN’lü Azeri Profesöre Türk Dünyası Hizmet Ödülü
Abone ol
Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) Azeri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Babek Kurbanov, “Türk Dünyası Hizmet Ödülü” aldı.

Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) Azeri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Babek Kurbanov, “Türk Dünyası Hizmet Ödülü” aldı.

Valeh Hacılar Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne, Türk kültürü ve uygarlığı ile ilgili başarılı çalışmalarından dolayı GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Azeri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Babek Kurbanov layık görüldü.

Türk Dünyası Hizmet Ödülü’nü almaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Prof. Dr. Kurbanov, iki kardeş uluslar arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kurbanov, Azerbaycan düşünürleri ve yazarlarının eserlerini Türk diline, Türk edebiyatı ve bilimsel araştırmaları örneklerini ise Azerbaycan diline olan çevrilerini yaptığını ifade etti.

2008 yılından bu yana Gaziantep Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Kurbanov, “Pedagojı faaliyetle birlikte bilimsel araştırmalara da geniş yer vermekteyim.  Sanat felsefesi, estetik, müzik estetiği, kültüroloji, çağdaş Türk düşünce tarihi, müzikoloji gibi disiplinlerin tedrisi ile ilgili derslere katıldım. Uluslararası kongre ve sempozyumlarda genç yaşlarımdan başlayarak, sanatlar ve kültürler arası etkileşim problemleri ile ilgili konuları ele aldım. Hiç kuşkusuz bu konuların incelenmesinde en çok Azerbaycan ve Türkiye medeniyetleri arsındaki genetik, tarihsel bağlara, ortak manevi-estetik değerlere dikkat ettim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilis'te Minareye Yıldırım DüştüÖnceki Haber

Kilis'te Minareye Yıldırım Düştü

Yoksul Ailelere Ücretsiz İnternet GeliyorSonraki Haber

Yoksul Ailelere Ücretsiz İnternet Geliyo...

Yorum Yazın

Gaziantep'te yangın! Alevler geceyi aydınlattı!
Alacak Meselesi Kanlı Bitti: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Gaziantep Ülkü Ocakları’nda Göreve Vefa ile Başlandı
Prof. Dr. Erol Murat Yıldız SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açtı
Gaziantep Büyükşehir’den bahar temizliği seferberliği
GSO Başkanı Adnan Ünverdi nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Gaziantep'te 3 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi
Gaziantep'te 3 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantepliler Dikkat! Meteoroloji uyardı! Sağanak Geliyor!
Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi