GAÜN Dünya’nın en iyi üniversiteleri listesinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAÜN Dünya’nın en iyi üniversiteleri listesinde
Abone ol
Büyük, kaliteli, uluslar arası üniversite hedefine emin adımlarla ilerleyen Gaziantep Üniversitesi, ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US News’in ‘Dünya’nın En İyi Bin Üniversitesi’ arasına girmeyi başardı.

Büyük, kaliteli, uluslar arası üniversite hedefine emin adımlarla ilerleyen Gaziantep Üniversitesi, ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US News’in ‘Dünya’nın En İyi Bin Üniversitesi’ arasına girmeyi başardı.

Uluslar arası değerlendirme kuruluşlarının referans olarak kabul ettiği kurumlar arasında yer alan US News, Thomson Reuters ile işbirliği yaparak üniversiteleri global ve bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınların aldığı toplam atıf, doktora mezun sayısı ve uluslar arası işbirliği gibi 12 kriterde değerlendirerek, 65 ülkeden bin üniversite sıralamaya aldı. 20 Türk üniversitesinin de yer almayı başardığı listede, Boğaziçi Üniversitesi 166, ODTÜ 231, İTÜ ise 257. oldu.  Gaziantep Üniversitesi ise 831. sırada yer alarak ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri’ sıralamasına girme başarısını elde etti.

HEDEF ÜST SIRALAR

Gaziantep Üniversitesi’nin dünyanın birçok üniversitesi ile işbirliği içinde olduğunu, dünyanın 98 ülkesinden yaklaşık 3 bin 700 uluslar arası öğrencisinin bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ali Gür,  şöyle dedi:  “Dünyanın 65 ülkesinde yaklaşık 20 bin üniversite var. Bu üniversitelerden ilk bin arasında yer almak son derece önemli. Zira, gelişmekte olan ülkelerin üniversitelerinin ilk 500 – 1000 arasına girmeleri uzun zaman alıyor. Ancak, biz bulunduğumuz sırayı yeterli görmüyoruz. Çünkü, güçlü bir akademik kadromuz var. Başta mühendislik ve tıp olmak üzere birçok dalda çok iyi durumdayız. Başarı sıralamasında daha üst sıralarda yer almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Üniversitemiz, TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 9. sıraya yükselirken, tüm üniversitelerde ise geçtiğimiz yıla göre 8 sıra birden yükselerek 16. sıraya yerleşti.”

YENİ ADIMLAR ATACAĞIZ

Gaziantep Üniversitesi’nin Dünyanın En İyi Bin Üniversitesi Sıralaması’nda daha üst sıralarda yer alabilmesi için birtakım çalışmalar yapılacağını kaydeden Rektör Prof. Dr. Ali Gür, bu konuda da şunları söyledi: “Önümüzdeki süreçte, öğretim üyelerimizin akademik çalışmalarını desteklemek üzere istatistik ve çeviri bürosu kuracağız. Araştırmayı teşvik için, başarılı öğretim üyelerimizin ödüllendirme yöntemlerinde çeşitlilik sağlayacağız. Bilimsel araştırmaların desteklenme sürecinin daha hızlı işletilmesi için gerekli tedbirleri alacağız. Proje ve patent ofislerinin etkinliklerinin artırılmasına yönelik birtakım adımlar atacağız. Üniversitemiz dışında ortaya çıkan Ar-Ge çalışmaları bünyemizde değerlendireceğiz. Merkezi Araştırma Laboratuarlarına ulusal/uluslararası ilgili kuruluşlar tarafından akreditasyonunu sağlayacağız. Öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklere katılımları için finansal destek vereceğiz. Öğretim üyelerimizin bireysel çalışma alanlarının teknik ve fiziki altyapılarının modernize edilmesine yönelik çalışmalarda bulunacağız. Ulusal ve uluslararası araştırma işbirliklerinin oluşturulması yolunda yeni adımlar atacağız.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
IŞİD lideri Bağdadi: Türkiye'yi işgal edinÖnceki Haber

IŞİD lideri Bağdadi: Türkiye'yi işgal ed...

Gaziantep'te 'torbacı' operasyonu: 10 gözaltıSonraki Haber

Gaziantep'te 'torbacı' operasyonu: 10 gö...

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması