GAZİANTEP'TEKİ O MEYDAN HERKESE YASAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAZİANTEP'TEKİ O MEYDAN HERKESE YASAK
Abone ol
Gaziantep Valiliği tarafından yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi Gaziantep Üniversitesi girişindeki meydan siyasi partilerin ardından bütün dernek, vakıf ve STK’ların yapacağı her türlü açıklamaya kapatıldı.

Gaziantep Valiliği tarafından yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi Gaziantep Üniversitesi girişindeki meydan siyasi partilerin ardından bütün dernek, vakıf ve STK’ların yapacağı her türlü açıklamaya kapatıldı.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle Gaziantep Üniversitesi giriş kapısı önündeki meydanın siyasi partiler tarafından propaganda amaçlı kullanıldığı, öğrencilerin bu tür faaliyetlerden etkilendiği ve zaman zaman şiddete varan olayların içerisinde yer alabilecekleri ve bu tür olayların eğitim-öğretimi aksatabileceği, eğitim-öğretimin huzur ve güven içerisinde devam edebilmesi amacıyla, Gaziantep Üniversitesi giriş kapısı önündeki meydanın genel asayiş ve düzenin korunması için siyasi partilerce propaganda amacıyla kullanılması Valilik Makamının 2015/2022 sayılı Olur'larıyla yasaklanmıştı.

Üniversite giriş kapısı önündeki meydanın, son günlerde yaşanan terör ve provokatör olaylar nedeniyle Üniversitenin güvenliği için diğer sivil toplum kuruluşları ile çeşitli grupların yapacakları olası gösteriler için de 05/11/2015 tarihine kadar kullanılmaması ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınması Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğünce istenmiştir.

Bu kapsamda bazı siyasi parti, dernek, vakıf, sendika vb. tüzel kişiliği bulunan STK'lar ile gerçek kişiler (şahıslar) tarafından Gaziantep Üniversitesi giriş kapısı önündeki meydan ve çevresinde aynı anda stand açarak seçim çalışmaları ile diğer etkinlikleri yürüttükleri, bu esnada karşıt grupların zaman zaman karşı karşıya gelerek istenmeyen şiddet içerikli olayların meydana geldiği, etkinlikler sırasında ses yükseltici cihaz ve propaganda amaçlı seçim araçlarının da bu alana getirilerek yüksek sesle müzikli etkinliklerin düzenlediği, bu durumdan Üniversite ile çevrede bulunan dershane öğrencilerinin olumsuz yönde etkilendikleri,  bu tür etkinlik ve eylemler sırasında son günlerde yaşanan terör ve provokatör olaylar da göz önünde bulundurularak Gaziantep Üniversitesi giriş kapısı önündeki meydan ve çevresinin genel asayiş ve düzenin korunması için siyasi parti, dernek, vakıf, sendika vb. tüzel kişiliği bulunan STK'lar ile gerçek kişiler (şahıslar) tarafından, 05/11/2015 Perşembe gününe kadar yapılacak tüm eylem/etkinlikler ve propagandalar için kullandırılması Valilik Makamının 16/10/2015 tarih ve 2015/2189 sayılı Olur'ları ile yasaklanmıştır.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SANKO’NUN ÖDÜLÜNÜ ÇİÇEK ALDIÖnceki Haber

SANKO’NUN ÖDÜLÜNÜ ÇİÇEK ALDI

GAZİANTEPSPOR HAFTAYI PUANSIZ KAPATTI 2-1Sonraki Haber

GAZİANTEPSPOR HAFTAYI PUANSIZ KAPATTI 2-...

Yorum Yazın

Beşiktaş kafilesi Gaziantep’te
Türk dünyası Şehitkamil’de buluşuyor
GİBTÜ Ev sahipliğinde INSCOL’26 uluslararası öğrenci kongresi başarıyla tamamlandı
Tahmazoğlu’ndan vatandaşın yüzünü güldüren açıklama
Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı Gaziantep’te başladı
Hasta, doktoruna böbreğini verdi
Kesinleşmiş 15 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gaziantep’te yürek yakan ölüm: Parasını almaya gelmiş 
Tahmazoğlu’ndan Kurban Bayramı Öncesi Müjde! Fiyatlar Pazartesi Açıklanıyor
NTB’den Nizip Sanayi Sitesi Kooperatifi’ne Hayırlı Olsun Ziyareti
Gaziantep’te suya düşen çocuk son anda kurtarıldı
Gaziantep’te köy kavgası: 5 kişi yaralandı
Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi: 1 gözaltı
Tekrarlayan omuz çıkıklarına dikkat
İnşaat Sektörünün Güncel Durumu ve Gelecek Beklentileri GSO’da Değerlendirildi
Kaya Çin’in Uygurlara Zulmüne Dikkat Çekti
Vali Çeber ve müdür Özcan kaldı: Kent’de seviçnle karşılandı
Aykut Yalçın: Yönetimimiz toplumun içinden isimlerden oluşuyor
Sağlıklı Hayat Merkezi’nde Ücretsiz Destekle Büyük Değişim
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Dev Böbreğe Hızlı Ve Başarılı Müdahale