GASKİ’den 22 köyü ilgilendiren dere ıslah çalışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GASKİ’den 22 köyü ilgilendiren dere ıslah çalışması
Abone ol
GASKİ Genel Müdürlüğü, Nizip’in çevre mahallelerinde (köylerinde) dere ıslah çalışmalarını devam ettiriyor.

GASKİ Genel Müdürlüğü, Nizip’in çevre mahallelerinde (köylerinde) dere ıslah çalışmalarını devam ettiriyor.

Bu çerçevede; Salkım Mahallesi’nin atık sularını kapalı sisteme alınması ve  Samözü Deresi ıslah çalışmaları kapsamında 22 köyü ilgilendiren çalışmayı başlattı. 

Nizip ilçesi sınırlarında olan Samözü Deresi boyunca Şehitkamil ilçesine bağlı Atabek, Karahöyük, Bedirköy, Suboğazı, Kozluyazı, Karaburun, Tuğlu, Kalemeydanı, Tokdemir mahalleri ile yine Nizip ilçesine bağlı Boyluca, Fıstıklı, Adaklı, Salkım, Tatlıcak, Çanakçı, Kıratlı, Tuğlu, Kızılcakent, Akçakent, Mağracık, Çatak, Nahırtepe mahalleleri (köyden dönüşen 22 mahalle) kirli akan çayın temizlenmesini istemeleri üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri sonrasında çalışma başlattı.

Köylerden gelen yoğun şikayet üzerine başlatılan çalışmada Adaklı–Salkım yerleşim birimleri civarındaki Nizip Çayı kenarına dere üzerinde bir su alma yapısı yapıldı. 12 bin 317 mt Ø1600 koruge boru döşenerek pis sular kapalı sisteme alındı. Pis suların bu yerleşim birimlerinden uzaklaştırıldıktan sonra tekrar dereye deşarjını sağlanarak, özelliklke bu bölgelerde derenin temiz akması sağlandı.

 Samözü Deresi’nden gelen atıksu 12 bin 405 mt. 1600 mm çapında hat  ile deplase edilmiş olup, Adaklı ve Salkım mahallelerindeki mağduriyet giderildi. Bugüne kadar bu proje için 13 milyon TL harcanmış olup, çalışmalar 2016 yılı içerisinde tamamlandı.

 Çalışmalar hakkında bilgi veren GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Bu işin devamı niteliğinde ve taşkın kontrolünü de sağlayacak yeni iş kapsamında h=4,40 mt  yüksekliğinde  1200 mt uzunluğunda  dere kenarına betonarme set ve Salkım çıkışından Tatlıcak sulama bendine kadar 1200 metre Ø 1600 koruge borularla ayrıştırma hattı uzatılarak derenin Salkım ve Tatlıcak sulama bendi arasında da sadece kaynaklardan açığa çıkan suyun akmasını sağlanacak şekilde çalışmalar sürüyor” dedi.

Sönmezler, bu iş kapsamında 8 milyon TL harcanacağını ve yıl sonunda işi tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HKÜ, üniversite adayları ile buluşacakÖnceki Haber

HKÜ, üniversite adayları ile buluşacak

Bayramlaşmaya giden 16 bin Suriyeli döndüSonraki Haber

Bayramlaşmaya giden 16 bin Suriyeli dönd...

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı