Fuhuş operasyonu: 16 kişi adliyeye sevk edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fuhuş operasyonu: 16 kişi adliyeye sevk edildi
Abone ol
Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 14 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 'eskortluk sitesi' adı altında fuhuş çetesi kurduğu ve fuhuşa yer temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında özel bir televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programıyla tanınan damat adayı Birkan K.'nın da bulunduğu 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 14 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 'eskortluk sitesi' adı altında fuhuş çetesi kurduğu ve fuhuşa yer temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında özel bir televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programıyla tanınan damat adayı Birkan K.'nın da bulunduğu 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce 36 yaşındaki Mehmet A. liderliğindeki fuhuş çetesine yönelik çalışma başlattı. Çetenin 'eskortluk sitesi' adı altında fuhuş çetesi kurduğu ve fuhuşa yer temin ettiği bilgisine ulaşan polis, Adana merkezli, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Muğla, Eskişehir, Gaziantep, Antalya, Kocaeli, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Malatya'da eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda, çete lideri Mehmet A., eşi Yıldız A., kardeşi İbrahim Halil A., üvey kardeşi Halil İbrahim A., kayınbiraderi Ergün D. ile birlikte özel bir televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programına katılarak ünlenen Birkan K.'nın da aralarında bulunduğu 2'si kadın 20 kişi yakalandı.


674 KADIN MAĞDUR
Toplam 674 kadını mağdur ettiği belirtilen çetenin, 11 ilde 54 eskort sitesi kurduğu, fuhuş amaçlı 1 aylık ilan vermek isteyen kadınlardan bin ile 6 bin lira arasında değişen miktarlarda para aldığı belirlendi. Çete lideri Mehmet A.'nın reklam şirketi kurduğu, ilan vermek isteyen kadınların parayı bu şirketin hesabına yatırdığı saptandı. Toplam 6.5 milyon lira para bulunan hesaptan çete liderinin eşi Yıldız A.'nın hesabına da yüklü miktarlarda para aktarıldığı belirlendi.
Her kent için özel bir temsilci atadığı öğrenilen çetenin aylık ortalama 600 bin lira kazanç elde ettiği, gözaltındaki bazı kişilerin siteyi ve girilen ilanları yönettiği, bazılarının da ilan metinlerini yazdığı anlaşıldı. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programıyla ünlenen damat adayı Birkan K.'nın ise 2 kadını erkeklere pazarladığı, bu işten maddi kazanç elde ettiği ileri sürüldü.

 

'SERBEST KALINCA KONUŞACAĞIM'
Operasyon sonrası Adana'ya getirilen zanlıların sorgusu tamamlanırken 4 kişi serbest bırakıldı. Bugün Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 2'si kadın 16 kişi adliyeye götürüldü. Gözaltına alındığı gün yüzünü gizleyerek gazetecilerin kendisini görüntülemesini istemeyen Birkan K.'nın adliyeye sevk edilirken takım elbise giydiği ve yüzünü kapatmadığı görüldü. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Birkan K., "İnşallah serbest kalınca belgeleriyle birlikte konuşacağım. Sadece iyiliğin suiistimal edilmesi var. İddiaları doğru değil. Gerekli açıklamayı belgeleriyle birlikte yapacağım. Şu an bir şey diyemiyorum, mahkeme çıkışı bekleyin" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suriyeli Çocuklar Korosu büyükelçileri duygulandırdıÖnceki Haber

Suriyeli Çocuklar Korosu büyükelçileri d...

Büyükelçiler kebap pişirdiSonraki Haber

Büyükelçiler kebap pişirdi

Yorum Yazın

Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması
Başarılı başkan yeniden aday olmayacağını açıkladı
Gaziantep'te dehşet: "Çocuklarımı elinden alacağım”
Güneydoğu’nun kalbi Gaziantep’te attı 
Asrın felaketinden etkilenen Gaziantep’in sağlık yapısı güçlendi
Gaziantep'te istinat duvarının çöktüğü anların görüntüsü ortaya çıktı
Başkan Fedaioğlu’ndan Berat Kandili Mesaji
Gaziantep'te Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 4’ü Çocuk 6 Kişi Kurtarıldı
2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!