Fırat Kalkanı Harekatı'nda 51'inci gün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fırat Kalkanı Harekatı'nda 51'inci gün
Abone ol
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 51'inci gününde 24 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirilirken, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 6 askeri de yaralandı. Harekatta terör örgütü IŞİD'in 75 hedefi ise karadan ve havandan bombalanarak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 51'inci gününde 24 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirilirken, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 6 askeri de yaralandı. Harekatta terör örgütü IŞİD'in 75 hedefi ise karadan ve havandan bombalanarak imha edildi.

'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 51'inci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin atış desteğinde bulunduğu ÖSO askerleri, Azaz'ın doğusunda yer alan Kafrah ve Duvaybik'ta kontrolü büyük ölçüde sağladı. 24 IŞİD'li teröristin öldürüldüğü harekatta ÖSO'ya mensup 6 asker de yaralandı. Terör örgütü IŞİD'nin 75 hedefinin karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Azaz doğusunda yer alan Kafrah ve Duvaybik meskun mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlama gayretleri ve mayın/el yapımı patlayıcı temizleme gayretleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 6 Muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana kontrol sağlanan 132 meskun mahalde yaklaşık 1100 kilometrekarede güvenliği artırıcı önlemler sürdürülmektedir. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 74 terör örgütü DEAŞ hedefine, fırtına, çok namlulu roket atar ve tank atışlar yapılarak, ÖSO’nun ileri harekatı desteklenmiş, belirlenen hedefler tam isabetle etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçaklar görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Arşak Suran ve İhtimalat’ta tespit edilen terör örgütü DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 9 hava harekatı sonucunda, 24 terör örgütü DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve terör örgütü unsurlarınca operasyon merkezi olarak kullanılan 1 bina imha edilmiştir. Terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve 1036 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir." 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dolar 3.10 lirayı geçerek tarihi zirveye çıktıÖnceki Haber

Dolar 3.10 lirayı geçerek tarihi zirveye...

Beytüşşebap'ta PKK'dan bombalı tuzak; 1 şehit, 5 yaralıSonraki Haber

Beytüşşebap'ta PKK'dan bombalı tuzak; 1...

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı