Feyzioğlu: Kilis'e yönelik saldırılar bertaraf edilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Feyzioğlu: Kilis'e yönelik saldırılar bertaraf edilmeli
Abone ol
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Suriye'den atılan katyuşa roketatar mermilerinin düştüğü Kilis'e yönelik saldırıların bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Suriye'den atılan katyuşa roketatar mermilerinin düştüğü Kilis'e yönelik saldırıların bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi.

İncelemelerde bulunmak üzere Kilis'e gelen Metin Feyzioğlu, Baro Başkanı Muammer Fazlıağaoğlu ile görüştü ve yaşananlara ilişkin bilgiler aldı. Kilis'e destek olmak üzere kente geldiklerini belirten Feyzioğlu, saldırıların bir an önce sona ermesi ve şehirde yaşayanların güvenliklerinin sağlanması gerektiğini ifade etti. 18 Ocak'tan bu yana Kilis'in roket saldırılarına maruz kaldığını ve insanlarını kurban verdiğini anlatan Feyzioğlu, "Saldırılar şehirde hayatı durma noktasına getirmiş. Avukat meslektaşlarımızdan tutun bütün Kilislilerin işleri durmuş vaziyette. Esnaf borçlarını ödeyemez hale gelmiş ve emlak piyasası yüzde 40-50 düşüş ile çökmüştür" dedi.



Kilis'teki üniversite öğrencilerinin kayıtlarını dondurarak memleketlerine döndüğünü ve kentin 3'te birinin boşaldığını dile getiren Feyzioğlu, "Kilis’in yaklaşık 3'te biri boşalmıştır. Bunlar vahim olaylardır. Oysa ki; Kilis milli mücadelenin ilk fitilinin yakıldığı yerdir. Düşman ilk kez Kilis sınırlarında durdurulmuş ve milli mücadele buradan alevlenmiştir. Bunun için Kilis'e sahip çıkılması ve Kilisli vatandaşlara her türlü destek verilmelidir" diye konuştu.

Feyzioğlu, TSK'nın sınırda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inandıklarını ancak Türkiye'nin müttefikleri ile birlikte kente yönelik saldırıları bertaraf etmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle dedi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'ne koşulsuz güveniyoruz ve sınırdaki güvenlik güçlerimiz üzerine düşen görevin gereğini şüphesiz yerine getirecektir. Ancak aynı zamanda Türkiye’yi adeta 'gel gel' yaparak savaşa çekme girişimi de görmek zorundayız. Türkiye savaşa girmeksizin müttefikleriyle birlikte bu saldırıları bertaraf etmek, Türkiye’nin ve Kilis’in güvenliğini sağlamak zorundadır. Savaş çözüm değildir ama sessiz kalmakta hiç kuşkusuz çözüm değildir. Bu noktada başta Türkiye ve Nato ülkelerine büyük görevler düşüyor. Ayrıca biran önce dış ilişkilerimizi normalleştirmemiz gerekiyor. Uçaklarımızı uçabilir hale getirerek ülkemizin güvenliği sağlanmak zorundadır."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Babasından izinsiz aldığı otomobille kaza yaptıÖnceki Haber

Babasından izinsiz aldığı otomobille kaz...

Şehirden giderek IŞİD'in ekmeğine yağ sürmeyelimSonraki Haber

Şehirden giderek IŞİD'in ekmeğine yağ sü...

Yorum Yazın

Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Nizip’te Anlamlı Vefa: Emektar Fıstık Esnafına Plaket Takdim Edildi
Antep Fıstığına Değer Katanlar Ödül Töreni
Şahin, "şehrim okulum" projesi kapsamında velilerle buluştu
Gaziantep'te 5 yaşındaki çocuk yüksekten düştü
Gaziantep'te lastiği patlayan minibüs takla attı
Gaziantep’te Halı fabrikasında iş kazası 
Yılmaz’dan üniversite adaylarına destek
Atatürk Heykeli yeni yerine taşınıyor