FISTIK EVİ DUBAİ’DE FUARIN GÖZDESİ OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FISTIK EVİ DUBAİ’DE FUARIN GÖZDESİ OLDU
Abone ol
Dubai’de yapılan Gulfood Manufacturına Endüstriyel Ürünler Fuarı’na katılan Gaziantep’in önde gelen fıstık firmalarından Fıstık Evi, yeni ürünleri Fıstıkella, Bademella ve Enerjix Fıstık ile fuarın gözdesi oldu.

Dubai’de yapılan Gulfood Manufacturına Endüstriyel Ürünler Fuarı’na katılan Gaziantep’in önde gelen fıstık firmalarından Fıstık Evi, yeni ürünleri Fıstıkella, Bademella ve Enerjix Fıstık ile fuarın gözdesi oldu.

ARAPLARIN SEVGİLİSİ ‘FISTIKELLA’ 

27-29 Ekim tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirilen fuarda stant açan Fıstık Evi, özellikle Ortadoğu ve Arap ülkelerinin ilgi odağı oldu. Sektörde ‘Fıstığın doktoru’ olarak tanınan Fıstık Evi Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavsara, Dubai’deki fuarın çok faydalı geçtiğini söyledi. Fuarda özellikle yeni ürettikleri ürünlerden Fıstıkella’nın büyük ilgi gördüğünü belirten Kavsara, Arap dünyasının çok sevdiği bu ürünün maliyetini biraz düşürerek Ortadoğu ülkelerinde bayilikler açmayı planladıklarını kaydetti. Bu tür fuarlara sık sık katılacaklarını ifade eden Kavsara, Ortadoğu ülkelerinde ciddi firmalar ve potansiyel olduğunu, bu potansiyeli iyi değerlendireceklerini söyledi.

ORTADOĞU ÜLKELERİNE BAYİLİKLER AÇACAĞIZ

Fıstık Evi Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavsara, fuara Ortadoğu ve dünyadan çok ciddi firmaların katıldığını ve yoğun talepler aldıklarını dile getirerek, “Bu tür fuarlara her yıl katılıp onların hafızalarında yer edinmek istiyoruz. Sadece far değil zaman zaman bu firmaları ziyaret ederek şehrimize gelmelerini sağlamamız gerekiyor. Bizim bu ülkelerde bayi açmamız gerekiyor. Bu fuarda bunu öğrenmiş olduk. Araştırma yapıp buralarda bayilik verecek sağlam firmalar bulmamız gerekiyor. Özellikle fıstıkella Arap dünyasının çok beğendiği bir ürün oldu. Bu ürünün maliyeti çok yüksek. Çünkü içerisinde yüzde 75 fıstık var. Bu ürünün tadını bozmadan içerisindeki fıstık miktarını biraz düşürerek maliyetini aşağıya çekmemiz gerek. Kaliteyi bozmadan hem yurtiçine hem yurtdışına ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.

ANTEPFISTIĞI SEKTÖRÜNÜN EN ÖNEMLİ SORUNU KAYITDIŞI 

Gaziantep’te Antepfıstığı sektörünün en önemli sorununun kayıtdışı satışlar olduğunu vurgulayan Mehmet Kavsara, bu sorunun çözülmesi için mutlaka çiftçiye destek primi verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kavsara, “Sektördeki en önemli mesele kayıtdışı satışlardır. Yani faturasız ürün satışı sektörde fiyatları olumsuz etkiliyor. Bu konuda fıstık üreticisine çiftçiye mutlaka destek primi verilmelidir. Merdiven altı satışları engellemek için bu mutlaka yapılmalıdır. Aksi takdirde fiyat dengesi sağlanamaz“ şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN ŞAHİN, DÖRDÜZ KAPLANLARI TANITTIÖnceki Haber

BAŞKAN ŞAHİN, DÖRDÜZ KAPLANLARI TANITTI

GAZİANTEP’TE AV TÜFEĞİ MERAKI ÖLÜMLE BİTTİSonraki Haber

GAZİANTEP’TE AV TÜFEĞİ MERAKI ÖLÜMLE BİT...

Yorum Yazın

Minifood lezzet tutkunlarını buluşturuyor
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonu: Zehir taciri tutuklandı
Gaziantep’te 2 Kişinin Öldürüldüğü Dava Yeniden Görülüyor
Süper hücre fırtınasının vurduğu Gaziantep'te bina otoparkları çamurla doldu
Fırtınanın yıktığı balkon duvarları arabayı hurda yığınına çevirdi
Gaziantep'e Süper Hücre Desteği 
Süper Hücre elektrik şebekesini vurdu: 127 direk yıkıldı
Şahinbey Belediyesi geleneksel kan bağışı protokolünü imzaladı
GTO Üyeleri Japonya’da İnşaat Sektörünün Yeniliklerini İnceledi
SANKO Okulları TÜBİTAK Finallerinde Türkiye Birinciliği Kazandı
Şahin'den konservatuvar öğrencisine umut olan protez
Hububatı ‘süper hücre' vurdu
Şehitkamil Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Ekmek Fiyatları Yükseldi: Zam Sofraya Yansıdı
Valilik uyardı! Gaziantep'te akşama kadar yağış var 
Şahinbey Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı
Dolu, Sel ve Hortum Etkili Oldu: Antepfıstığı Bahçelerinde Ağır Tahribat
Gaziantep’i Yasa Boğan Kayıp: Ragıp Güzelbey Vefat Etti
Gaziantep'te Korkunç Çarpışma: Servis Aracı Şarampole Devrildi, Yaralılar Hastanelere Kaldırıldı
Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı