Eylül ayında termometreler 47 dereceyi gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eylül ayında termometreler 47 dereceyi gördü
Abone ol
Gaziantep'te, son bir haftadır etkili olan aşırı sıcaklar zirve noktaya ulaşırken, kentteki termometreler Eylül ayı olmasına rağmen 47 dereceyi gördü. Kentte, bunaltıcı sıcağa ve korona virüs vaka yoğunluğuna rağmen cadde ve sokaklardaki kalabalık ise dikkat çekti.

Türkiye genelinde son bir haftadır varlığını hissettiren aşırı sıcaklar Gaziantep'te de etkili olurken, kentteki termometreler Eylül ayı olmasına rağmen 47 dereceyi gördü. Sıcak hava nedeniyle nefes almanın bile zorlaştığı kentte, bazı vatandaşlar ağaç gölgelerine sığınırken, bazı vatandaşlar ise yakıcı güneşten korunmak için şemsiye açtı. Kentteki aşırı sıcağa ve korona virüs vak'alarındaki yoğunluğa rağmen cadde ve sokaklardaki kalabalıkta ise herhangi bir azalma yaşanmadı.

"Çok aşırı bir sıcak var"
Özellikle son bir haftadır çok bunaltıcı ve normalin çok üstünde sıcak bir hava olduğunu söyleyen Emir Özkan isimli vatandaş, "Son bir haftadır çok sıcak bir hava var. Gündüzleri geçtim artık geceleri bile uyuyamayacak bir haldeyiz. Yani bu konunun tamamen küresel ısınmayla ilgisi var galibi. Çünkü anormal derecede bir sıcaklık var. Üzerine bir de korona virüs var. O yüzden serinlemek için denize de havuza güvenip gidemiyoruz. Serinlemek için sürekli duşa giriyoruz" dedi.

"Gündüzü geçtik gece terlemekten yatamıyoruz"
Kemal Çiğdem isimli bir başka vatandaş ise "Son bir hafta hava çok fazla sıcak. Yani öyle bir sıcak var ki akşamları terlemekten yatamıyoruz. Vantilatör olmadan hiç yatamıyoruz. Gündüz zaten çok sıcak. Ya gölgelere kaçıyoruz ya da sıcak havanın geçmesini bekliyoruz. Serinlemek için de pek bir şey yapamıyoruz, çünkü ya sürekli duşa girmemiz gerekiyor ya da vantilatörün dibinde beklemek gerekiyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te Koronalı aşçının yaptığı yemeği 300 işçi yedi iddiası...Önceki Haber

Gaziantep'te Koronalı aşçının yaptığı ye...

Çocukları uyurken karı-koca arasında çıkan kavga kanlı bittiSonraki Haber

Çocukları uyurken karı-koca arasında çık...

Yorum Yazın

CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı