Elektronik tebligat ile yaklaşık 25 bin ağaç korunmuş oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elektronik tebligat ile yaklaşık 25 bin ağaç korunmuş oldu
Abone ol
Adalet Bakanlığı tarafından 2015 yılında ihtiyari olarak uygulanmaya başlanan ve 1 Ocak 2019’da da zorunlu hale getirilen elektronik tebligat uygulamasıyla yaklaşık 40 milyon tebligat elektronik ortamda yapıldı. Böylece 502 milyon lira tasarruf edilirken, yaklaşık 25 bin ağaç da korunmuş oldu.

Elektronik tebligat uygulaması Adalet Bakanlığı tarafından 2015 yılında ihtiyari kullanıma yönelik olarak hizmete sunuldu. Uygulama 1 Ocak 2019’dan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, özel hukuk tüzel kişilerine, noterlere, avukatlara, arabulucu ve bilirkişilere zorunlu hale getirildi. Zorunluluk dışında kalan gerçek ve tüzel kişilerin ise elektronik tebligatı talepleri halinde kullanmaları öngörüldü.

Uygulamanın başladığı günden 15 Ağustos 2020’ye kadar 39 milyon 236 bin 761 tebligat elektronik ortamda yapıldı. Böylece 502 milyon 115 bin 332 lira tasarruf edildi. Tebligatların elektronik ortamda yapılmasıyla bin 400 tona yakın kağıt tasarrufu sağlandı. Bu sayede yaklaşık 25 bin ağaç da korunmuş oldu. Üstelik posta yoluyla yapılan gönderimlere kıyasla e-tebligatın daha hızlı olması zamandan da tasarrufun yolunu açtı.

HIZLI VE EKONOMİK

Elektronik tebligatın yaygınlaşmasıyla yargılamalarda postadan kaynaklı gecikmeler de ortadan kalktı. Fiziki tebligatlar ceza mahkemelerinde ortalama 14 gün, hukuk mahkemelerinde ortalama 11 gün içinde alıcıya ulaşırken, elektronik tebligat saniyeler içerisinde alıcıya ulaşarak zaman kaybının da önüne geçmiş oluyor. Böylece bir yandan vatandaşların bütçesine de katkı sağlarken, diğer yandan da hak kayıplarının ya da vatandaşın cezai işleme maruz kalmasının da önüne geçilmiş oluyor.

Elektronik tebligat adresi almak için başvurular PTT'ye yapılıyor. Oluşturulan elektronik tebligat adresleri Ulusal Elektronik Tebligat Sistemine (UETS) kaydediliyor. Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen 5. günün sonunda yapılmış sayılıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep FK, Brezilyalı Forvet ile anlaşma sağladıÖnceki Haber

Gaziantep FK, Brezilyalı Forvet ile anla...

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu! Çok sayıda silah ele geçirildiSonraki Haber

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu! Çok...

Yorum Yazın

CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı