Eğitim veren üniversiteler önemli görevler alacaktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim veren üniversiteler önemli görevler alacaktır
Abone ol
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye’nin önemli bir gelişim ve dönüşüm süreci geçirdiğini belirtti.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye’nin önemli bir gelişim ve dönüşüm süreci geçirdiğini belirtti.

Çıkmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bugünlere gelmesinde hiç şüphesiz ihracatçıların büyük emeği olduğunu, bundan sonraki süreçte ise herkesin elini daha çok taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin son 20 yılda ihracatta önemli yol kat ettiğini vurgulayan Çıkmaz, şöyle devam etti:

“Bugüne büyük zorlukları aşarak gelmeyi başardık ancak bundan sonraki süreç daha da zor geçecek. Zirveye çıkmak önemli ama zirvede kalmak daha da önemlidir. Bizim için süreklilik çok önemlidir, bir ileri bir geri giderseniz başarıdan söz edemezsiniz. Üretimimizde sorun yok, ihracatçımız dünyayı turluyor, Türk ürünlerine güven üst seviyede, şimdi üzerinde durmamız gereken asıl mesele bilgi teknolojilerine, yenilikçi ürünlere daha fazla kafa yormamızdır. Bilgi çağındayız ve bu çağın gerekliliği teknoloji üretmek ve satmaktır. Bunu da üniversitelerimizle el ele yapacağız. Ülkemizde sanayici ile entegre çok güzel işler yapan üniversitelerimiz var ancak bu sayının artırılması gerektiğine inanıyorum. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep ziyaretinde dile getirerek bizlere verdiği müjdede  ‘Gaziantep’e ikinci bir devlet üniversitesi yakışmaz mı?’ sözü bir kez daha şehrimizde teknik eğitim veren üniversiteyi gündemimize taşımaya vesile oldu.”

Ülkenin değişim ve dönüşümünde bilgi teknolojilerinin önemli rol alacağını ifade eden Çıkmaz, “Bu değişim ve dönüşümde teknik eğitim veren üniversiteler önemli görevler alacaktır” dedi.

Teknik eğitim veren üniversiteyle sanayi, üniversite işbirliğinin daha etkili olacağını vurgulayan Çıkmaz, el ele vererek teknik eğitim veren bir üniversiteyi Gaziantep’e kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Topçuoğlu: "Mücadeleci olun, risk alın"Önceki Haber

Topçuoğlu: "Mücadeleci olun, risk alın"

6 kahraman aynı karedeSonraki Haber

6 kahraman aynı karede

Yorum Yazın

Hayırsever aileden Nizip’e vefa 
Gaziantep'te 135 litre sahte alkol ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te 162 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 gözaltı
Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele