Efkan Ala'dan flaş 'polis yetkisi' açıklaması!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Efkan Ala'dan flaş 'polis yetkisi' açıklaması!
Abone ol
İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan 'İç Güvenlik Reformu Paketi'nin maddelerini bakan Ala anlattı.
Bakan Ala'dan flaş 'polis yetkisi' açıklamasıBakan Ala'dan flaş 'polis yetkisi' açıklamasıBakan Ala'dan flaş 'polis yetkisi' açıklaması
 
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan İç Güvenlik Reformu Paketi taslağına göre molotof, silah olarak kabul edilecek ve bu durumda polis silah kullanabilecek. Vatandaşın canına, konutuna, işyerine, molotof ve benzeri maddelerle saldırılması halinde kolluk gücü silah kullanabilecek.
 
ALA: HER KOLLUK GÖREVLİSİNE DEĞİL...
 
Açıklamaların ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, polise gözaltı yetkisi getiren düzenleme hakkında yetkinin sokakta görev yapan her kolluk görevlisine değil, amirlerine verileceğini söyledi.
 
İçişleri Bakanı Ala, bir gazetecinin "İç güvenlik reform paketinde molotofkokteylinin silah olarak kabul edilmesi yer alıyor. Polisin silah kullanma yetkisinin olacağı ifade ediliyor, polisin görev ve yetkileri yeniden mi tanımlanacak?" sorusu üzerine, molotofkokteylinin bir silah olduğunu vurguladı.
 
Ala, "Tabii ki molotof silahtır. Tekil olarak silahtan daha tehlikelidir ve atıldığı zaman toplu kıyımlara neden olabilmektedir. İnsanlar iş yerlerinde, evlerinde otururken, otobüslerde araçlarıyla seyahat ederken bu çok yıkıcı etkileri olan silahtır. Mevzuattaki boşluk giderilerek silah olarak tanımlanan patlayıcı, yakıcı maddeler yeniden mevzuatta açıkça tanımlanıyor. Tabii ki silah olarak tanımladığınız zaman, polisin elinde silah olana karşı hangi yetkileri varsa burada da o yetkilere sahip olması tabiidir" diye konuştu.
 
"İç güvenlik paketiyle ilgili bugün gazetelerde yer alan sadece emniyet amirinin emriyle gözaltı yada aramaların genişleyebileceğiyle ilgili haberler var. Biraz daha detay alabilir miyiz?" sorusuna karşılık Ala, şunları söyledi:
 
"Eskiden her kolluk görevlisinin gözaltına alma yetkisi vardı. Türkiye'de bu 'çekerim karakola' anlayışını getirmişti. Tabii oralara fırsat vermeyen düzenlemeler yapıyoruz. Ama kolluk birimlerinin gözü önünde suçüstü hali olduğunda polisin onları gözaltına alıp karakola götürme ve adliyeye teslim etme prosedüründe açıklık var. Tereddütler doğuyor, gözaltına alma yetkisi yok. Belli suçlarda milleti tedirgin eden can ve mal güvenliğini, özgürlüğünü, haklarını kullanmasını tehdit eden, hususlarda suç üstü hali olursa polisin gözaltına alma yetkisini getiriyoruz."

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
IŞİD militanları bir anda öldüÖnceki Haber

IŞİD militanları bir anda öldü

IŞİD'e bir büyük darbe dahaSonraki Haber

IŞİD'e bir büyük darbe daha

Yorum Yazın

Sanal alemde dolandırıcılık: 54 şüpheliye operasyon 
Gaziantep’te otomobil dereye uçtu: 1 ağır yaralı
 Başkan Memik Yılmaz’dan yeni sezon değerlendirmesi
Komşuda feci son: Üstüne benzin döküp...
Dülük Baba Zaviyesi Ve Türbesi Asıl Yerinde Yeniden İnşa Edilecek
Gaziantep'te 10 Ağustos'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Boyun ve bel ağrısı tedavisinde yeni dönem
Şehitkamil’e bir tesis daha
Yeni Parti Gaziantep’te Teşkilatlanmayı Tamamladı!
Nurdağı Sallandı, Naci Görür’den Açıklama Geldi
Gaziantep’te Film Gibi Suikast Girişimi! Kadın Kılığına Girdi
Gaziantep İçin Kritik Deprem Uyarısı: Tehlike Henüz Geçmedi
Gaziantep’te iki araç çarpıştı: 6 yaralı
Fedaioğlu: Güçlü Türkiye, güçlü Gaziantep’le yükselecek
Gaziantep'te 7 silah ile 17 adet tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te 80 yaşındaki adam yüksekten düşerek ağır yaralandı 
Marketteki Tartışma Sonrası Dehşet! 4 Çocuk Saldırdı
Gaziantep’te parkta kanlı kavga: Biri ağır 2 yaralı 
Gaziantep’in En Büyük Markası Güvendir
Gaziantep’te Sabah Karşısı Deprem! Vatandaşlar Büyük Panik Yaşadı