Dünya Belediye Başkanları Gaziantep’te toplanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Belediye Başkanları Gaziantep’te toplanıyor
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) 5. Kongresi 19 Nisan 2016 Salı günü Gaziantep’te yapılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) 5. Kongresi 19 Nisan 2016 Salı günü Gaziantep’te yapılacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada, bu önemli etkinlikle birlikte, UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi’nin birinci toplantısı ve Göç, Kültür ve Gastronomi Zirvesi’nin de düzenleneceğini bildirdi.

Her 3 yılda bir gerçekleştirilen UCLG-MEWA Kongresi’nin MEWA bölgesindeki yerel yönetimlerin kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmadaki rollerinin önemi üzerine farkındalığı arttırmada önemli bir fırsat olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

“Bu çerçevede, 19 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan UCLG-MEWA Kongresi sonrasında toplanacak olan UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi ve UCLG-MEWA Cinsiyet Eşitliği Komitesi ilk toplantılarını gerçekleştirecek ve üyelerimiz arasından komite başkan ve eş-başkanları seçilecektir. Aynı zamanda, UCLG-MEWA’nın sosyal içerme ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında 2017 yılına kadar takip edeceği gündemi ve faaliyet programı belirlenecek ve UCLG-MEWA bölgesindeki yerel yönetimlerin en iyi uygulamaları da bu toplantılar çerçevesinde görüşülecektir.”

Etkinliğin ikinci gününde ise UCLG-MEWA Göç, Kültür ve Gastronomi Zirvesi’nin gerçekleştirileceğini bildiren Şahin, MEWA bölgesinin zenginliklerine ve zorluklarına odaklanacak olan bu zirvenin dört oturumdan oluştuğunu aktardı.

İlk iki oturumun göç başlığı altında Suriyeli göçmen akını ile mücadele eden belediyeler için çok aktörlü işbirliği ve finansman fırsatlarına odaklanacağını ve Suriyeli göçmen krizini, göç yönetimi açısından ele alacağını dile getiren Şahin, öğleden sonra ise MEWA bölgesindeki şehirlerde kültür ve gastronomi konularının ele alınacağını kaydetti.

Gaziantep göçün etkilerini gösteren en iyi örnek olduğunu vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bin yıllık kültürü ile tanınan İpek Yolu üzerindeki bu kadim şehir, yıllar boyunca zengin kültürel alışverişe tanık olmuş ve dünyaca tanınan bir gastronomik kültürün taşıyıcısı olmuştur. Bugün, şehrin bu zenginliği UNESCO’nun dikkatini çekmiş ve şehir gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmiştir. Habitat III’e doğru çalışmalarımıza yön verecek olan bu etkinlik ile birlikte Gaziantep dünya şehirleri arasında daha da önem kazanacak."

Kongreye 14 ülkeden yaklaşık 50 belediye başkanı ile 160 yabancı temsilci katılacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ GAZİANTEP'TEÖnceki Haber

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ GAZİANTEP'T...

ŞEHİTKAMİL’DE GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVASISonraki Haber

ŞEHİTKAMİL’DE GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVA...

Yorum Yazın

CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı