Diyarbakırda Bin Çocukla Doğal Ritim Konseri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakırda Bin Çocukla Doğal Ritim Konseri
Abone ol
Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,(DHA)-DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Aram Tigran Kent Konservatuvarı bin çocukla oluşturduğu Doğal Ritim Orkestrası ilk konserini spor salonunda verdi. Enstrüman olarak pet şişe, eski monitör, çay kaşığı, bidon, eski kutular, klavye, cam şişe, el arabası, cezve, tencere, boya ve yoğurt kovaları gibi malzemeleri kullanan çocuklar, Kürtçe şarkılar söyledi.


Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Aram Tigran Kent Konservatuvarı bir ilke imza attı. Konservatuvar, Büyükşehir Belediyesi’nin Fidanlık Alanı’nda ikamet eden Şengalli 300 çocuğun yanı sıra Cegerxwîn Kültür ve Sanat Merkezi, Sosyal Hizmetler Çocuk Destek Merkezi, Ferzan Kemanger İlkokulu, Cemilpaşa Konağı’nın bulunduğu mahalledeki çocuklardan Doğal Ritim Orkestrası oluşturdu. Orkestra, Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda ilk konserini verdi.
Konsere, çocuklar, aileleri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı ve HDP Diyarbakır milletvekili adayları izledi. Pet şişe, eski monitör, çay kaşığı, bidon, eski kutular, klavye, cam şişe, el arabası, cezve, tencere, boya ve yoğurt kovaları gibi malzemeleri enstrüman olarak kullanan bin çocuk, Kürtçe şarkılar söyledi. Konser sırasında yaşları 7 ile 13 yaş arasında değişen bazı çocukların uyuduğu görüldü. Konserin ardından çocukları kutlayan Başkan Vekili Anlı, böyle güzel bir bahar gününde çocukların aileleriyle birlikte bu coşkuyu ve mutluluğu paylaşmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek şöyle dedi:
“Çocukların ellerinde oyuncak olmalı, müzik aletleri olmalı, eğlenecekleri, zevk alacakları şeyler olmalı. Bütün çabamız bunun için. Bu coğrafyanın çocuklarının çok acılı günler yaşadı. Artık bunlar geride kaldı diyoruz. Bundan sonra yaşamı güzelleştirmek ve yaşamı inşa etmek, daha iyi bir coğrafya, daha güzel bir toplum ve daha iyi bir gelecek inşa etmek çocuklarla mümkün. Onun için çocuklarımıza değer veriyoruz."
Her çocuğun içinde gösterebileceği bir yeteneğin olduğunu ifade eden Anlı, “Bugün bizlere bunu gösterdiler, bundan sonra da bu şehrin sokaklarında müzik sesi olmalı, bu şehrin sokaklarında eğlence ve çocuk kahkahaları olmalı. 8 bin yıldır bu kentte, bu kentin yarattığı değerlerin bütün coğrafyasında çocuk sesi hiç eksik olmadı. Bugün de çocuk sesleri ve kahkahaları bizlere eşlik ediyor. İnşallah sürekli çocuk kahkahalarının kulaklarımıza çınladığı bir şehri, bir geleceği inşa ederiz" dedi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
300 Bin Yavru Levreğe İzmit Körfezinden Cansuyu Önceki Haber

300 Bin Yavru Levreğe İzmit Körfezinden...

Çanakkalede Emekli Eğitimci Hdpden Milletvekili AdayıSonraki Haber

Çanakkalede Emekli Eğitimci Hdpden Mille...

Yorum Yazın

Sanal alemde dolandırıcılık: 54 şüpheliye operasyon 
Gaziantep’te otomobil dereye uçtu: 1 ağır yaralı
 Başkan Memik Yılmaz’dan yeni sezon değerlendirmesi
Komşuda feci son: Üstüne benzin döküp...
Dülük Baba Zaviyesi Ve Türbesi Asıl Yerinde Yeniden İnşa Edilecek
Gaziantep'te 10 Ağustos'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Boyun ve bel ağrısı tedavisinde yeni dönem
Şehitkamil’e bir tesis daha
Yeni Parti Gaziantep’te Teşkilatlanmayı Tamamladı!
Nurdağı Sallandı, Naci Görür’den Açıklama Geldi
Gaziantep’te Film Gibi Suikast Girişimi! Kadın Kılığına Girdi
Gaziantep İçin Kritik Deprem Uyarısı: Tehlike Henüz Geçmedi
Gaziantep’te iki araç çarpıştı: 6 yaralı
Fedaioğlu: Güçlü Türkiye, güçlü Gaziantep’le yükselecek
Gaziantep'te 7 silah ile 17 adet tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te 80 yaşındaki adam yüksekten düşerek ağır yaralandı 
Marketteki Tartışma Sonrası Dehşet! 4 Çocuk Saldırdı
Gaziantep’te parkta kanlı kavga: Biri ağır 2 yaralı 
Gaziantep’in En Büyük Markası Güvendir
Gaziantep’te Sabah Karşısı Deprem! Vatandaşlar Büyük Panik Yaşadı