DİKKAT YETKİLİLER UYARDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİKKAT YETKİLİLER UYARDI
Abone ol
Adınıza sizden habersiz kayıtlı telefon hattı var mı?

Yetkililer, vatandaşların üzerlerine telefon hattı açılıp açılmadığını GSM şirketleri üzerinden ya da e-devlet sitesinden kontrol etmelerini istediler.

Cep telefonlarından rastgele aradıkları kişilere polis veya savcı olduklarını söyleyerek bugüne kadar milyonlarca liralık dolandırıcılık yapan çetelerle mücadele eden polis suçluların kullandıkları "kayıtsız" cep telefonu hatlarının peşine düştü. Bakırköy Cumhuriyet savcılığına müracaat ederek adına kendisinin haberi olmadan telefon hattı çıkarıldığını söyleyen bir kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

KİMLİK VE PASAPORT FOTOKOPİLERİ BULUNDU

Yapılan incelemenin ardından polis, hattın çıkarıldığı Zeytinburnu Telsiz mahallesinde bulunan bir telefon bayisine baskın yaptı. Baskında işyerinde çok sayıda kimlik ve pasaport fotokopisi ele geçirildi. Bu belgelerin incelemesinde kimlik fotokopilerinin çeşitli tarihlerde kaybolan kimliklere ait olduğu, pasaportların ise yurt dışına çıkmış ya da Türkiye’ye hiç gelmemiş yabancı uyruklu kişilere ait olduğu belirledi. Bu kişilerin kimlik belgeleri ile açılan hatların halen faal olarak kullandığı ortaya çıktı. İşyeri sahibi Hayrettin A. polis tarafından gözaltına alınırken daha önceden Haberleşme kanununa muhalefet ve sahtecilik suçlarından 18 kez polise geliş kaydı olduğu belirlendi. Şüpheli Hayrettin A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

7 TELEFON BAYİSİNE DAHA BASKIN YAPILDI

Soruşturma kapsamında polis bir hafta sonra Esenler, Zeytinburnu ve Bakırköy’de 7 telefon bayisine daha baskın yaptı. Baskınlarda yine kimlik ve pasaport fotokopileri ele geçirildi. Baskınlarda 10 kişi gözaltına alındı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler çıkarıldıkları adliyede serbest bırakıldılar.

ADINIZA TELEFON HATTI VAR MI? TAKİP EDİN

Yetkililer benzer operasyonların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek, vatandaşların üzerlerine telefon hattı açılıp açılmadığını GSM şirketleri üzerinden ya da e-devlet sitesinden kontrol etmelerini istediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’TEÖnceki Haber

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’TE

PARTİLERE KÖTÜ HABERSonraki Haber

PARTİLERE KÖTÜ HABER

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı