Demirtaş: Cumhurbaşkanlığını Beğenmediysen İstifa Et, Akpnin Başına Geç

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demirtaş: Cumhurbaşkanlığını Beğenmediysen İstifa Et, Akpnin Başına Geç
Abone ol
Osman Nuri BOYACI- Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)- HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı istifa edip, AK Parti'nin başına geçmeye davet etti. Demirtaş, Cumhurbaşkanı'nı 'Maho Ağa'ya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 'Bilo'ya halkı da 'Kibar Feyzo'ya benzetti.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Denizli'de, Esentepe Kapalı Pazaryeri'nde yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. Partililer tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Demirtaş, " Ülkemiz 7 Haziran'da ya yeni ufuklara barışa, demokrasiye, özgürlüğü dair yeni kapı açacak. Ya da birilerinin hırsı, hevesi, saltanatı uğruna, diktatörlük ve tek adamla yani felakete doğru sürüklenecek" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Ak Parti propagandası yapmakla suçlayan Demirtaş, şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanı sarayda halkın cumhurbaşkanı olmak yerine, her yerde parti propagandası yapmaya hevesliyse kendisine tavsiye ediyorum. Cumhurbaşkanlığını beğenmediysen, memnun değilsen istifa et, AKP'nin başına geç. Ama Cumhurbaşkanı sıfatıyla bir partinin propagandasını yapmak haksızlıktır, adaletsizliktir, siyasi ahlaka da uymaz. Sana düşen bütün ülkenin cumhurbaşkanı olmaktır. Bugün Hakkari Yüksekova'da havaalanı açılışı var. Ben aynı zamanda Hakkari milletvekiliyim. Gönül isterdi ki bir Cumhurbaşkanı Hakkari'ye havaalanını açmaya geldiğinde biz de birlikte olalım. Ama biliyorum ki kendisi AKP propagandası yapmaya gelmiş oraya. AKP propagandası yapmayı gelen bir cumhurbaşkanını karşılamak zorunda mıyız? Şimdi bugün gidecek bir kez daha bize hakaret edecek. HDP'ye oy verenlere hakaret edecek. Havaalanı, yol yapmak ülke için faydalıdır. Kimin emeği geçmişse Allah razı olsun. Onlara teşekkür ediyorum. Ama sen yaptığın bir hizmeti halka hakaret etmek için kullanıyorsan kıymeti kalmıyor, bunu anlamakta zorlanıyorlar. Keşke herkesin cumhurbaşkanı olabilseydi de, Yüksekova Havaalanı'nın kurdelesini birlikte kesseydik. Ama izleyin Yüksekova Havaalanı'nı açacak Hakkari halkına hakaret edecek. Hakkari halkının oy verdiği milletvekillerine, partiye hakaret edecek."
"MAHO AĞA, BİLO, KİBAR FEYZO"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ak Parti genel başkanı gibi davranmakla suçlayan Selahattin Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Keşke sen Türkiye'nin 81 iline de eşit yaklaşsaydın, ülkenin 30 siyasi partisine de eşit mesafede olsaydın. O zaman, 'cumhurbaşkanı' denilirdi sana. Ama şimdi AKP'nin genel başkanısın. AKP'nin genel başkanı olarak biz baraj altında kalalım diye gece gündüz uğraşıyorsun. Dün dedim ya sen Maho Ağasın, Maho Ağa. Bir de onun yanında Başbakan var ya, o da Bilo gibi etrafında dönüp dolaşıyor. Her türlü fitne fesadı yapmak için Maho Ağa'yla beraber Kibar Feyzo'lara karşı mücadele yürütüyorlar. Kim kazanacak peki. Yoksullar, emekçiler, haktan, adaletten, emekten yana olanlar kazanacak. Tarih bunu defalarca ispatlamıştır. Bu defa da inşallah böyle olacak. Türkiye'de hepimizin ihtiyaç duyduğu barışı kardeşliği sağlayacağız."
Partililerden kimseyle tartışmamalarını isteyen Demirtaş, "Hangi partiye oy vermiş olursa olsun AKP, CHP, MHP fark etmez. Başka partiye oy verdi diye düşmanımız değil" dedi. Türkiye'de herkesin kimliği inancı ne olursa olsun, herkesin korkmadan, kardeşçe, birbirine saygı duyarak, barış içerisinde yaşaması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Birlikte yaşamayı başarabiliriz. Yeter ki AKP gölge etmesin" diye konuştu.
Demirtaş, HDP'nin parlamentoda daha güçlü olması için tek bir oyun bile çok kıymeti olduğunu söylerken, Denizli'den partisinin milletvekili çıkarmasını istedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yıldız: Tehdit Dilini Kullanmak Hiçbir Partiye YakışmazÖnceki Haber

Bakan Yıldız: Tehdit Dilini Kullanmak Hi...

Yüksekovada Kepenkler Açılmadı - Ek FotoğrafSonraki Haber

Yüksekovada Kepenkler Açılmadı - Ek Foto...

Yorum Yazın

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Kaya mazbatasını alarak göreve başladı
Gaziantep’te yangın paniği: Pet shop’ta hayvanlar telef oldu
Fedaioğlu: Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır
Fadime Sayın CHP’den İstifa Etti: Görevine Bağımsız Meclis Üyesi Olarak Devam Edecek
Başkan Yılmaz, Kızıkkarasakal’da Gençlerle Buluştu
Gaziantep Büyükşehir’den Değerler Eğitimi Yaz Okulu Cami Şenliği Programı!
Melih Meriç: Bu parayla Gaziantep’te bir ev kirasını bile karşılamak zor
Sanal alemde dolandırıcılık: 54 şüpheliye operasyon 
Gaziantep’te otomobil dereye uçtu: 1 ağır yaralı
 Başkan Memik Yılmaz’dan yeni sezon değerlendirmesi
Komşuda feci son: Üstüne benzin döküp...
Dülük Baba Zaviyesi Ve Türbesi Asıl Yerinde Yeniden İnşa Edilecek
Gaziantep'te 10 Ağustos'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Boyun ve bel ağrısı tedavisinde yeni dönem
Şehitkamil’e bir tesis daha
Yeni Parti Gaziantep’te Teşkilatlanmayı Tamamladı!
Nurdağı Sallandı, Naci Görür’den Açıklama Geldi
Gaziantep’te Film Gibi Suikast Girişimi! Kadın Kılığına Girdi
Gaziantep İçin Kritik Deprem Uyarısı: Tehlike Henüz Geçmedi
Gaziantep’te iki araç çarpıştı: 6 yaralı