Danimarka Ankara Büyükelçisi Madsen’den Büyükşehir’e Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Danimarka Ankara Büyükelçisi Madsen’den Büyükşehir’e Ziyaret
Abone ol
Danimarka Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken’i ziyaret etti.

Danimarka Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken’i ziyaret etti. 

Madsen, Köken’in makamındaki ziyarette, Danimarka’nın Gaziantep’te bir fahri konsolos açtığını ve Şebnem Ayata Kaplan’ın da fahri konsolos olarak atandığını söyledi. 

İstanbul’dan daha çok Gaziantep’e bakan ve heyet getirdiklerini ifade eden Madsen, “Bütün bu heyetler önce Ankara’ya geliyorlar. Fakat daha sonra gittikleri iki numaralı şehir Gaziantep. Biz Gaziantep ile bütün alanlarda çalışmak istiyoruz” dedi. 

Gaziantep’in Suriyeliler için çok şey yaptığını ve bundan dolayı birçok heyet getirdiklerine vurgu yapan Madsen, özellikle eğitim ile sağlık alanında önemli çalışmalar yapıldığını ve bunun farkında olduklarına işaret etti. 

Köken de Gaziantep’in kendi kendine yeten şehirlerden birtanesi olduğunu belirterek, sanayi, turizm, tarım ve tarihiyle kentin zengin bir şehir olduğuna dikkati çekti. 

KÖKEN: “HUZUR İÇİN SURİYELİLERE ÇALIŞMA İZNİ VERİLMESİ ÖNEMLİYDİ”

Gaziantep’in gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girdiğini hatırlatan Köken, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“1 milyon 900 bin nüfusunun yanında 350 bin de Suriyeliyi ağırlıyoruz. Şu ana kadar da sorun yaşamadan 5 yıldır bu işi idare eden nadir şehirlerden birtanesiyiz. Erzurum’da büyükşehirdir, şehir merkez nüfusu 350 bin, düşünün bir büyükşehir kadar bir şehirde eksra misafir var. Nasıl kaldırılabilirliliğini buradan düşünün.”

Suriyelilere çalışma izni verilmesiyle alakalı Madsen’in “Bunun Büyükşehir Belediyesi için iyi olacağını düşünüyorum. Bu hem vergi gelirlerini de artıracak” sözleri üzerine Köken, “Gelirden ziyade, barış ortamını bozmamak adına bunun yapılması lazımdı. Çünkü kayıt dışı çalışanla, çalışmayan arasındaki fark huzursuzluk yaratmaya başlamıştı. Bize ekonomik olarak bir katkısı yok, ama huzuru sağlama açısından önemliydi bu mesele” diye cevap verdi. 

Konuşmaların ardından Köken, Madsen’e yöresel kutnu kumaşından yapılmış kravat hediye etti. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sankolu Öğrenci Satrançta Türkiye Beşincisi OlduÖnceki Haber

Sankolu Öğrenci Satrançta Türkiye Beşinc...

Baharatçılara, Dünya Pazarlarının Yolu AçılıyorSonraki Haber

Baharatçılara, Dünya Pazarlarının Yolu A...

Yorum Yazın

Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 7 kişi yaralandı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında
Gaziantep’te Namus Cinayeti Davasında Karar: Baba ve Oğula Hapis
Feci Kazanın Ardından Otoyolda Trafik Normalleşiyor
Gaziantep’te Ramazan Öncesi Gıda Fiyatlarına Yakın Takip
Gaziantep’te Vicdanları Yaralayan Darp Olayı: Sanıklar İçin 15 Yıla Kadar Ceza
Gaziantep'te soba faciası: Bir aile hastanelik oldu 
Gaziantep'te sis faciası: Otoban kana bulandı 
Gaziantep’te Örnek Davranış: Kalp Masajıyla Hayata Tutundu
Gaziantep’te uyuşturucu operasyonunda 11 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı