DIŞARIYA ÇIKMASINA “ENGEL” OLUYORLAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DIŞARIYA ÇIKMASINA “ENGEL” OLUYORLAR
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından kentin değişik bölgelerine bedensel engelliler için kurulan şarj cihazların kablolarının kesilmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından kentin değişik bölgelerine bedensel engelliler için kurulan şarj cihazların kablolarının kesilmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu.
Şehrin en işlek bölgelerinde bedensel engellilerin ulaşabilecekleri noktalara akülü cihazların şarjları için kurulan ücretsiz şarj cihazlarının kablosunun kesilmesine tepki gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yaya hakkının insanlık hakkı olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in engellilere yönelik çalışmalarını tüm kamuoyunun bildiğini ve takdir ettiğini belirten Çelebi, bu çalışmalardan birisinin de akü araç kullanan bedensel engelliler için kurulan şarj istasyonları olduğunu söyledi.
7 ayrı noktada şarj istasyonu kurduklarının ifade eden Çelebi, “Bedensel engelliler için kurduğumuz şarj istasyonlarının kablolarının makas veya bıçak ile kesildiğini arkadaşlarım bana söyledi. Biz bu arkadaşların çarşı-pazara çıktıkları zaman yarı yolda kalmamaları için böylesi bir proje yapmıştık. Gayette güzel olmuştu. Engelli vatandaşlarımız durumdan memnundular. Şimdi bu vatandaşlarımız geri evlerine dönerken zorlanıyorlar” diye konuştu.
Bu yakışıksız işlemleri yapanlar için Gaziantep halkından yardım beklediklerini açıklayan Yusuf Çelebi, bu tür olayları yapanların eşkâllerini ve isimlerini kendilerine veya emniyet güçlerine bildirmelerini istedi.
Her kesilen bir kablonun bir engellinin evinden çıkmamasına engel olma anlamına geldiğini vurgulayan Çelebi, “Engellilerin hayatını kolaylaştırma yerine onların hayatına engel olmanın doğru bir davranış değildir. Onların özgürlüklerini engellediklerini bilmeleri gerekir. Engellinin önündeki engelleri kaldıran insan, insan haklarına sahip çıkmış olur. Aksi takdirde engellinin önüne birde siz engel koyarsanız o insanın özgürlüğünden bahsedemezsiniz” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bordo-Bereliler 'Özel Güvenlik Bölgesi'nde...Önceki Haber

Bordo-Bereliler 'Özel Güvenlik Bölgesi'n...

POLİSE SİLAHLI SALDIRI: 1 ŞEHİT, 1 YARALISonraki Haber

POLİSE SİLAHLI SALDIRI: 1 ŞEHİT, 1 YARAL...

Yorum Yazın

Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı
Aman Dikkat: Aç kalan tilki Gaziantep sokaklarında