Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu toplantısı
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu’nun bölgesel anlamda ilk toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Vali Gül, burada yaptığı konuşmada kurulun 2 gün boyunca paydaşlarla yapılacak toplantılarla, politika belirleme sürecini başlatacağını belirterek, toplantı sonucunda hem Gaziantep hem de Türkiye için kalıcı ve sürdürülebilir politikalar üretilmesi temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte oluşturulan yeni kurumlardan Sosyal Politikalar Kurulunun, sistemin önemli bir parçası olduğunu aktaran Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Vedat Bilgin, kurul olarak sosyal devleti, yeni sistem içerisinde daha aktif biçimde işletecek düzenlemelere katkı yapmayı amaçladıklarını söyledi.

İlki Gaziantep'te olmak üzere bölge çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Bilgin, “Çalışmalarımız, toplumdaki farklılıkları, yoksullukları, gelir, sosyal eşitsizlikleri gidermeye yönelik politika alanlarını kapsamaktadır. Çalışma hayatından sosyal yardımlara, sosyal güvenlikten sosyal dayanışmaya kadar geniş bir alanı kapsayan sorunlar var. Bu sorunların çözümüne yönelik politikalar nelerdir? Bunları ortaya koyuyoruz. Bölgesel gelişme ve sorunlar, kentleşme, sanayinin yaratmış olduğu sorunlar, göç dalgasının yarattığı sorunlar, toplumsal huzursuzlukları, eşitsizlikleri fırsat eşitliğiyle eşit yurttaşlık haklarının kullanımını sağlayarak bir düzenlemeyi sosyal devletin görevi haline getirmektedir. Sosyal politikalar kurulu olarak sosyal devleti, yeni sistem içerisinde daha aktif biçimde işletecek düzenlemelere katkı yapmayı amaçlıyoruz." dedi.

Bilgin, akademisyenlik hayatı boyunca çalışma ekonomisi ve sosyal politikalar üzerine dersler verdiğini de belirterek sosyal politikanın esas maksadının toplumda bir orta tabaka yaratmak olduğunu, düşük gelir gruplarının gelir seviyelerinin düzeltmesinin ve sosyal fırsatların eşitsiz dağılımına karşı mücadele etmenin, sosyal politika alanının perspektifi içerisinde yer aldığını ifade etti.

Gaziantep Valiliği Atatürk Salonunda düzenlenen toplantıya Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyelerinin yanı sıra kurum/kuruluş yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir'in ulaşımına İsveç'den ödülÖnceki Haber

Büyükşehir'in ulaşımına İsveç'den ödül

Şehitkamil'deki tüm okul birincileri ödüllendirildiSonraki Haber

Şehitkamil'deki tüm okul birincileri ödü...

Yorum Yazın

Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Fırınlarda Yeni Tarife: Gaziantep’te Ekmek Fiyatları Arttı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü
Gaziantep’te yangın faciası: Seyirci kalan mahalle
Gaziantep’te fabrika yangını: 2 kişi yaralandı