Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden AK Parti'ye üye oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden AK Parti'ye üye oldu
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduğu AK Parti'ye üye oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduğu AK Parti'ye üye oldu. 

Başbakan Binali Yıldırım, 21 Mayıs'taki büyük kongrede, Erdoğan'ı AKP Genel Başkanlığına aday olarak teklif edeceklerini açıkladı. İlk konuşmasını yapan Erdoğan, "Ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'da halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliği ile "Cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir" kuralının kaldırılmasının ardından parti genel merkezinde düzenlenen törenle AKP'ye yeniden üye oldu.

10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014'te yapılan AKP 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti.

RESMEN ÜYE OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu AKP’ye 979 gün sonra tekrar dönerek parti üyelik formunu imzaladı.

Referandum ile kabul edilen anayasa değişikliği sonrasında, ilişiğini kestiği AKP’ye 33 ay sonra tekrar dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alkışlar ve gözyaşları ile karşılandığı salonda AKP üyelik beyannamesini imzaladı. Erdoğan’ın imzasını ise programı yöneten AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş duyururken, Başbakan Binali Yıldırım’ın duygulandığı gözlendi.

İLK KONUŞMAYI BİNALİ YILDIRIM YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım, 21 Mayıs'taki büyük kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı AKP Genel Başkanlığına aday olarak teklif edeceklerini açıkladı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ: AŞKIMA GERİ DÖNÜYORUM

Binali Yıldırım'ın ardından kürsüye Erdoğan çıktı. Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor. Bugün burada bir kez daha selamün aleyküm diyerek heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasasının değiştirilmesi ve yasağın kaldırılmasını, böyle bir imkanı en güzel şekilde şu anda değerlendiriyor ve bugün partime yeniden üye oluyorum.

27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum.

Tabi bu ayrılık aslında sadece resmi ayrılıktı. Aramızdaki mesafe, mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu, beraberdi. Biliyoruz ki gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir.

Biz bu hududu kimler çizmiş gönlüme, dar geliyor gardaşım dedik. 
Vedalaşmayı yaparken AK Parti 13 yıllık siyasi parti olsa da, aslında asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürütüşün mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir demiştim o gün.

Ayrılığımızın sona eriyor olması, beni asıl bu bakımdan heyecanlandırıyor. Hizmetkarlığını üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşü, çok daha kararlı şekilde sürdüreceğiz. Biz yola milletimizle birlikte çıkmıştık.

13.58 - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

 YILDIRIM VE DAVUTOĞLU KARŞILADI

Üyelik formunu imzalayan Erdoğan'ı AKP'ye gelişinde Başbakan Binali Yıldırım karşıladı. Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayanlar arasında yer aldı.

GÜL VE ARINÇ YOK

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AKP kurucularından Bülent Arınç ise törene katılmadı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te minibüs devrildi: 7 yaralıÖnceki Haber

Gaziantep'te minibüs devrildi: 7 yaralı

Esnaf, Cumhuriyet ilkokulu’nun yerine yeşil alan istiyorSonraki Haber

Esnaf, Cumhuriyet ilkokulu’nun yerine ye...

Yorum Yazın

CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı