Cinsel İstismardan İstenen Ceza 150 Yıldan 10 Yıla Düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cinsel İstismardan İstenen Ceza 150 Yıldan 10 Yıla Düştü
Abone ol
Felat BOZARSLAN / DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR'da kendini subay olarak tanıtıp, 14 yaşındaki 3 kızı evine götürdüğü, esrar içirdiği ve porno film izletip cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 150 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan U.Ç., yeni gelişmelerin ortaya çıkmasıyla tahliye edildi ve hakkında istenen ceza da 3.5 ile 10 yıl hapse düşürüldü.


Bir ortaöğretim kurumunda okuyan kız öğrenciler G.D., R.A. ve N.K., 2014 yılında öğretmenlerine, Facebook'ta tanıştıkları bir subayın İngilizce ders için kendilerini eve götürdükten sonra içki ve esrar içirdiğini, porno film izletip cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Okul yönetiminin polise bilgi vermesi üzerine yapılan araştırmada, şüphelinin sahte isimle 2 ayrı Facebook hesabı olduğunu belirlendi. Polis, subay değil Tercüman olduğu belirlenen 42 yaşındaki U.Ç.'yi gözaltına aldı. U.Ç.'nin evinde askeri elbise, gaz tabancası ve mermi bulunurken, bilgisayarında çok sayıda porno film ve öğrencilerle yazışma tespit edildi.
TUTUKLANDI, 150 YIL HAPİS İSTENDİ
Adliyeye sevk edilen U.Ç. tutuklanırken, hazırlanan iddianamede şüphelinin 'Çocuğun cinsel istismarı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Uyuşturucu madde sağlama', 'Ateşli silah ve mermi bulundurma', 'Çocuğu müstehcen yayınları seyretmeye teşvik' suçlarından 150 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması istendi. 
7 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ
2014 yılı Ağustos ayında 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan U.Ç. ifadesinde, mağdurların evine İngilizce ders almak için geldiğini belirterek, "Facebook'ta benden sigara, alkol ve esrar istiyorlardı, ben vermiyordum. Öğrencilere gerçek ismimi söyledim. Bu olayda asıl mağdur benim" dedi.
Davanın ikinci celsesinde uzun tutukluluk süresinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ihlali olduğunu belirten mahkeme, U.Ç.'nin tahliyesine karar verdi.
Bilgisayarında bulunan bir videoda ise U.Ç.'nin 14 yaşındaki başka bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Raporda U.Ç.'nin 14 yaşındaki G. isimli kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiği ve bunu gizli kameraya kaydettiği belirtildi. 
3'ÜNCÜ RAPOR: RUH SAĞLIĞI BOZULMADI
Soruşturma sırasında iki ayrı hastaneye sevk edilen mağdurların 'ruh sağlığının bozulduğu' raporu verildi. Savcının raporları yeterli görmemesi üzerine çocuklar Dicle Üniversitesi'ne sevk edildi. Dicle Üniversitesi raporunda mağdurların ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi. Rapora itiraz eden mağdur avukatı çocukların Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini istedi. Savcı'nın yeni rapora gerek olmadığı yönündeki görüşü nedeniyle mahkeme talebi reddetti. Daha sonra mahkemeye dilekçe veren Avukat Ercan Yılmaz, sanığın evinde 40 adet pornografik CD ve gizli kamera görüntüsü ele geçirdiğini belirterek, "Sanık tehdit ettiği için çocuklar sürekli evine gitmek zorunda kalmış. Sanığın 14 yaşındaki çocuk ile ilişkiye girdiği görüntüler ortaya çıktı. Tutuklanmasını istiyoruz" dedi.
SAVCI: RIZASI VARDI
Davanın son celsesinde görüşünü açıklayan savcı sanığın mağdurlara uyuşturucu içerdiği iddiasıyla açılan davadan beraatini istedi. Sanığın 'Cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ile suçlandığını belirten savcı, mağdurların kendi rızaları olduğunu ve suçun yasal unsurlarının oluşmadığını söyleyerek U.Ç.'nin bu suçtan da beraatini istedi. Savcı R.A.'ya yönelik 'cinsel saldırı' suçunun 15 yaşında olan mağdurun kendi rızası doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, U.Ç.'nin bu suçtan da beraatini istedi.
'BASİT CİNSEL İSTİSMAR'
Savcı, iddianamede hakkında 150 yıl hapis cezası istenen sanığın, 14 yaşındaki mağdurlar G.D. ve N.K.'ya yönelik suçlarını da 'Basit cinsel istismar' olarak değerlendirdi. U.Ç.'nin 'Basit cinsel istismar', 'Çocukları müstehcen yayınları seyretmeye teşvik' ve 'Mermi bulundurmak' suçlarını işlediğini belirten savcı, 3.5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasıni istedi. Duruşma ertelendi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Partili Tayyar: Mhp Ve Hdpden Sandıkta Hesap SorunÖnceki Haber

Ak Partili Tayyar: Mhp Ve Hdpden Sandıkt...

Otomobil Çarpan Fransız Bisikletçi ÖldüSonraki Haber

Otomobil Çarpan Fransız Bisikletçi Öldü

Yorum Yazın

Gaziantep'te 5 Aralık'ta elektrik kesintisi olacak yerler
NTB’den Eğitime Modern Laboratuvar Desteği
Gaziantep'te yardım yapma vaadiyle dolandırıcılık!
Gaziantep’te korkunç olay! Henüz 20 yaşındaydı...
Gaziantep'te yeni OSB Hastanesi hizmete açıldı
Başkan Şahin, şehir yaşamına katkı sunan büyükşehir belediye başkanları arasında birinci oldu
Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi
Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
49 kişinin yakınları tahliyeye tepki gösterdi
Gaziantep FK, kupada tur atladı
Ressam Azmi Atilla SANKO Sanat Galerisi’nde Sergi Açacak
Yıldırım: Hedefimiz Türkiye ihracatından %4 pay almak
Proje Ulaşımda Bölgeye Yeni Nefes Olacak
Gaziantep Büyükşehir’in Yeni Konut Müjdesi’nin Şartları Belli Oldu
Güneydoğu Anadolu Kasım Ayını 998,7 Milyon Dolarlık İhracatla Tamamladı
Gençler, Nizip Belediyesi Bilim Merkezi’nde sınavlara hazırlanıyor
Eşi eleman bulamayınca kentin tek kadın çaycısı oldu
Yılmaz’dan Ankara önemli temaslar
Arabanlı çiftçilere, 2026 Yılı ÇKS Başvuruları uyarısı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi