CHP’li Vekilin Antep Fıstığı İsyanı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Vekilin Antep Fıstığı İsyanı!
Abone ol
Antep fıstığı ile ilgili sorunları her fırsatta dile getiren CHP’li Vekil, AKP Hükümetinin ve AKP’li milletvekillerinin fıstık üreticisine sahip çıkmadığını vurguladı!

“Fındık üreticisi, çay üreticisi devlet eliyle korunurken, taban fiyatlaması yapılırken neden fıstık üreticisi destek görmüyor?” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, isyan etti! 

“Cumhurbaşkanından-bakanlara, bakan yardımcılarından-bürokratlara Karadeniz ağırlıklı bir destek var fındığa” diyen Yılmazkaya, “Ama Antep fıstığının sahibi maalesef yok!” dedi.

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, “Bölge milletvekilleri olarak ben olayım diğer Milletvekilimiz İrfan Kaplan olsun, fıstık üreticisinin yaşadığı sorunları her fırsatta dile getirmemize rağmen bu konuda samimi olmayan iktidar, bölgenin bu önemli sorununa bir türlü sahip çıkmıyor” dedi. 

“Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Siirt, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır illerindeki iktidar milletvekilleri ve bakanlar neden fıstığa sahip çıkmıyor çok merak ediyorum” diyen Yılmazkaya, “Fıstığı ve fıstık üreticisinin sahipsiz bırakan İktidar, samimi olsa bu sorunu kısa sürede çözer” dedi.

Yılmazkaya, “Fıstık fiyatını regüle ederek üreticiyi koruyan Güneydoğu Birliğinin kapatılmasıyla birlikte piyasadaki belirsizlik 10 yıl süresince Antep Fıstığı üreticisi aleyhine gelişti.

10 yıl önce kapatılan, fıstığın taban fiyatını belirleyen ve hiçbir zaman özel sektörü fırsat vermeyen merkezi Gaziantep’te bulunan Güneydoğu Birlikten sonra fıstığın sahipsiz bırakılması nedeniyle fıstık üreticisi fırsatçılık yapan bazı stokçuların eline kaldı! Bu fırsatçılardan herkes gibi işini düzgün yapan tüccarımız ve esnafımızda şikâyetçi” dedi. 

Hükümet Boş Vaatler Vermesin! 

“Fıstık üreticisi haksızlığa uğruyor!” diyen Yılmazkaya, “Hükümet, fındıkta yaptığı gibi sürecin kontrolünü elinde bulundurarak gerekli argümanları oluşturmazsa, fıstık üreticisi maalesef her yıl olduğu gibi yine fırsatçıların eline düşecektir. AKP Hükümeti üreticiler arasında çifte standart uygulayarak Antep fıstığına sahip çıkmıyor.   

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en önemli geçim kaynaklarından birisi olan Antep fıstığının bu kadar değersizleştirilmesi kabul edilebilir değildir” dedi. 

Yılmazkaya, “Kuraklıkla, fıstık ağaçlarındaki hastalıklarla, üretim maliyetlerinin yüksekliğiyle mücadele eden Antep fıstığı üreticileri rekolte düşüklüğünün yanı sıra birde taban fiyat olmadığı için büyük mağduriyetler yaşamaktadır.

20 yıldır iktidarda olan Hükûmetin boş vaatler yerine fıstık üreticisini koruyucu, taban fiyatı düzenleyici politikaları bir an önce hayata geçirmesi gerek! 

Maalesef fıstık üreticisi fındık üreticisi kadar değer görmüyor! Hükümet Antep fıstığına üvey evlat muamelesi yapıyor!”dedi.

Toprak Mahsülleri Ofisi Harakete Geçmeli!

Yılmazkaya, “Üreticinin beklentisi fındıkta olduğu gibi taban fiyat ve alan bazlı destek verilmesi. Devlet, sürecin kontrolünü elinde bulundurarak gerekli argümanları oluşturmazsa maalesef üretici fırsatçıların eline düşüyor. Hükûmetin bu konuda düzenleyici politikaları bir an önce hayata geçirmesi gerek. Bu kapsamda Toprak Mahsulleri Ofisi bir an önce harekete geçerek; mazot, gübre, tarım ilaçları ile sulama gibi girdi maliyetlerindeki 5-6 kat artışı da göz önünde bulundurup üreticinin emeğine değer biçerek alım yapmalıdır. Toprak Mahsulleri Ofisi  “OFİS ÇİFTÇİNİN KARA GÜN DOSTUDUR” sloganı ve felsefesi ile kurulmuştur. Çiftçinin kara günü içerisinde bulunduğumuz günlerdir. Bu sözler sloganda kalmamalı. Toprak Mahsulleri Ofisi bu kara günlerde çiftçilerimizin, üreticilerimize yanında olmayacaksa ne zaman yanında olacak” ifadelerini kullandı.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Capital’500 de Bizce Yağ Esip GeçiyorÖnceki Haber

Capital’500 de Bizce Yağ Esip Geçiyor

Okul Seferberliğine Bir Destek de Yılmaz Ailesinden Sonraki Haber

Okul Seferberliğine Bir Destek de Yılmaz...

Yorum Yazın

Gaziantep'te 135 litre sahte alkol ele geçirildi: 1 gözaltı
Gaziantep'te 162 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 gözaltı
Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı