CHP'li Ekici’den Skandal İddia

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Ekici’den Skandal İddia
Abone ol
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’den skandal iddia, Gaziantep'teki toplum sağlığı merkezlerinde Hepatit A aşısının bulunamadığı öne sürerek konuyu meclis gündemine getirdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’den skandal iddia, Gaziantep'teki toplum sağlığı merkezlerinde Hepatit A aşısının bulunamadığı öne sürerek konuyu meclis gündemine getirdi.

Yaklaşık 4 yıl önce çocuk aşı takvimine giren Hepatit A aşısının Gaziantep'teki toplum sağlığı merkezlerinde bulunamadığı öne sürüldü. Aşıların stoklarda 5 aydır bulunmadığı yönündeki skandal iddia Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici tarafından da Meclis gündemine taşındı.

Gaziantep'te aylardır yaşandığı belirtilen sıkıntıyı gündeme getiren isim CHP'li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan oldu. 1,5 yaşındaki kızını, aşı için sağlık ocağına götürdüklerini söyleyen Kalkan, Hepatit A aşısının aylardır olmadığı ve ne zaman geleceğinin de bilinmediğine dair bir cevap aldığını ifade etti. Diğer sağlık ocaklarında da benzer sıkıntının yaşandığını dile getiren Kalkan, “Sağlıkta devrim yapıldığına ilişkin sözleri ve yaşanan bu tür skandalları vatandaşlarımızın değerlendirmelerine bırakıyorum.” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de yaşanan sorunu Meclis gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Söz konusu aşının iki doz halinde uygulanmaya başlandığını ve aşı takviminin de buna göre yeniden belirlendiğini anımsatan Ekici, “Son dönemlerde aile hekimliklerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde Hepatit A aşısının bulunamadığı yönünde şikayetler ortaya çıkmıştır. Gaziantep'te bu aşıyı yaptırmak isteyen ebeveynlerin merkezleri tek tek dolaşarak aşıyı bulmaya çalıştıkları, bulamadıkları için de bebeklerini aşılatamadıkları belirtilmektedir. Sağlık kuruluşu yetkililerinin bu durumdaki ailelere, aşının 5 aydır stoklarında olmadığı bilgisini vermeleri de panik ve tedirginlik yaşanmasına neden olmakta.” değerlendirmesinde bulundu.

Ekici'nin konuyla ilgili soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Gaziantep'te ve Pediatrik Hepatit A aşısının 5 aydır ve başka illerde de belli bir süredir bulunamamasının nedeni nedir? Bu aşının bulunamadığı iller hangileridir? Aşının sağlık kurumlarında zamanında temin edilememesi nedeniyle geç aşı yapılan bebek sayısı kaçtır? Hepatit A aşısının çocuklu aşı takvimine dahil edildiği 2012 yılından bu yana, yıllar itibariyle aşı yapılması gereken çocuk sayısı ve ithal edilen Pediatrik Hepatit A aşısının miktarı ne kadardır?

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Olumsuzluklara Rağmen İhracatımızı KorudukÖnceki Haber

Olumsuzluklara Rağmen İhracatımızı Korud...

Sezen Aksu Belçika’da Konser VerdiSonraki Haber

Sezen Aksu Belçika’da Konser Verdi

Yorum Yazın

CHP heyetine Gaziantep'te asansör şoku!
Gaziantep’te 6 yıl hapis cezasıyla aranan FETÖ firarisi yakalandı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Gaziantep'te muhasebeciler çarşısı tadilatı sırasında korkutan yangın
Akıncı: "Tarım, sadece bir sektör değil, stratejik bir güçtür"
Şahinbey Belediyesi 5 bin engellinin ‘eli ayağı' oldu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde kalite ve akreditasyon süreçleri ele alındı
Gaziantep'te 14 Mayıs Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GESOB’da Akdoğan dönemi: Birlik kazandı
 Jandarmadan dron destekli trafik denetimi: Bin 346 araca ceza
HSK Üyesi Alişan Tiryaki’den Nizip Adliyesi’ne Anlamlı Ziyaret
GSO Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Şehitkamil'de 15 bin kişilik dev konser
Başkan Tahmazoğlu vatandaşlarla bir araya geldi
Ünal Akdoğan'a büyük ilgi: Oylama başladı 
GİBTÜ 'de Sağlıkta Dijital Dönüşüm Festivali
HÜDA PAR Milletvekili Demir Şanlıurfalı aşiret temsilcilerini Meclis’te ağırladı
Kesinleşmiş 40 yıl cezayla aranan şahıs saklandığı bağ evinde yakalandı
Şahinbey Milli Eğitimden Nezâket ve Empati filmi 
Vali Kemal Çeber açıkladı: 3 Mayıs afetinde ödemeler başladı