CHP, MHP’DEN İHRAÇ EDİLEN İSİMLE…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP, MHP’DEN İHRAÇ EDİLEN İSİMLE…
Abone ol
1 Kasım erken seçimleri öncesi CHP'den kritik bir hamle geldi. CHP kulislerinde MHP'nin yüzde 3 oy aldığı Iğdır için, bir süre önce partiden ihraç edilen eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan'ın ismi geçiyor.

1 Kasım erken seçimleri öncesi CHP'den kritik bir hamle geldi. CHP kulislerinde MHP'nin yüzde 3 oy aldığı Iğdır için, bir süre önce partiden ihraç edilen eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan'ın ismi geçiyor.

Seçim stratejisini hazırlayan CHP yönetiminin Iğdır için çok konuşulacak bir aday göstereceği ileri sürüldü. Ankara kulislerinde dolaşan haberlere göre, CHP kurmayları hafta başında MHP'den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a, Iğdır'dan adaylık teklif etmeye hazırlanıyor.

CHP erken seçimde, ön seçimle gelen 86 milletvekilini koruma konusunda ilke kararı alsa da, merkez kontenjanıyla atanan milletvekilleri de dahil olmak üzere vekil seçilemeyen sıralarda yer alan adayları değiştirmek için nabız yokluyor.

MHP’DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Milliyet'in haberine göre, CHP kulislerinde, Iğdır için, bir süre önce MHP'den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın ismi geçiyor. Oğan ile henüz resmi bir temas kurulmadığı da öğrenildi. CHP, 7 Haziran seçimlerinde Iğdır'da yüzde 3.90'lık kesimin desteğini alarak dördüncü parti olmuştu. Şanlıurfa, Tunceli, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi vekil çıkarılamayan kentlerle oy oranını düşüren Gaziantep ve Kocaeli için sıralamalarda değişikliğe gidilebileceği konuşuluyor.

ESKİ MÜFTÜNÜN YERİNE LEVENT ÜZÜMCÜ

Kulislerde, bir süre önce CHP’den istifa eden İhsan Özkes'in yerine Murat Karayalçın'ın aday olacağı, tiyatrocu Levent Üzümcü'nün de isminin geçtiği ifade ediliyor.

KARAYALÇIN GÜNDEMDE

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul, Ankara ve İzmir'deki kontenjan sıralamalarına da bazı rötuşlar yapacağı belirtiliyor. CHP'den istifa eden İhsan Özkes'in yerine İstanbul 1. bölge 9. sıra için en güçlü aday eski Başbakan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın olarak değerlendiriliyor. Karayalçın'ın aday olması durumunda 31 Ağustos'a kadar il başkanlığı görevinden istifa etmesi gerekiyor. İstanbul için Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ile eski vekil Umut Oran'ın seçilebilir bir sıraya yerleştirilebileceği belirtiliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÖREVİMİ SAYIN TUĞRUL TÜRKEŞ'E DEVRETTİMÖnceki Haber

GÖREVİMİ SAYIN TUĞRUL TÜRKEŞ'E DEVRETTİM

PKK, AK PARTİ İLÇE BAŞKANINI KAÇIRDISonraki Haber

PKK, AK PARTİ İLÇE BAŞKANINI KAÇIRDI

Yorum Yazın

Tahmazoğlu kurbanlık fiyatlarını açıkladı 
 Gaziantep'te eğitime afet arası: 2 gün daha tatil
Hasan Öztürkmen’den Gaziantep için Meclis araştırma önergesi: Acilen afet bölgesi ilan edilmeli
Uygur: Türkiye Küresel Yumurta Sektöründe Daha Güçlü Konum Alacak
GAÜN Çocuk Hastanesi’nde “Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası” Etkinliği Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
Gaziantep'te fırtına sonrası yaralar sarılıyor
Gaziantep'te aranan 2 bin 162 şahsı jandarma yakaladı
Gaziantep’te Öğretmenlere Promosyon Müjdesi
CHP’li Öztürkmen’den Kılıç’a ziyaret
Gaziantep’te ünlü müteahhidin acı sonu: Araçta Cansız Bedeni Bulundu
Gaziantep’te mide bulandıran olay: Öksüz kızın hayatını karartmışlar 
Gaziantep'teki 'süper hücre' balkon duvarlarını yıktı, camları patlattı
Radoi İlk Mesajını Verdi: “Formayı Hak Eden Kalır”
Gaziantep Sağlık Altyapısına Yeni Hekim Desteği
Gaziantep’te Destek Kararı: Su Baskını Zararları Ödenecek
İMO Şube Başkanı Bulut’tan kritik uyarı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, süper hücre bilançosunu açıkladı
Gaziantep’te fabrikadan yangın: Ekipler anında müdahale etti 
Fırtına felaketi: 1 ölü, 40 yaralı