Büyükşehir'den 'İklim Değişikliği Eylem Planı'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir'den 'İklim Değişikliği Eylem Planı'
Abone ol
​Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2016-2019 Dönem Başkanlığını yürüttüğü UCLG MEWA Çevre Komitesi tarafından düzenlenen “Görev Gücü Çalıştayı”, UCLG-MEWA Çevre Komitesi Eş Başkanı Seferihisar Belediyesinin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2016-2019 Dönem Başkanlığını yürüttüğü UCLG MEWA Çevre Komitesi tarafından düzenlenen “Görev Gücü Çalıştayı”, UCLG-MEWA Çevre Komitesi Eş Başkanı Seferihisar Belediyesinin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirildi.

Dünyada çevre alanındaki iyi uygulamaların tanınmasında komitenin bu alanda üstlendiği misyonun öneminin vurgulandığı çalıştaya, komitenin Türkiye dışından üyeleri, Dura Belediye Başkanı Mohammad Sameer Namoura ve Tebriz Belediye Başkanı Bagher Khoshnavaz da katıldı.

Çalıştayda yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen çevre dostu iyi uygulamalar sunuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Gaziantep İklim Değişikliği Eylem Planı sunumu gerçekleştirildi.

Çalıştayda ortak istişareler sonunda belirlenen Görev Gücü Başkanlıklarından “İklim Değişikliği ile Mücadele Görev Gücü Başkanlığı” Gaziantep Büyükşehir Belediyesine verildi.

TÜRKİYE’DE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANINI YAPAN İLK BELEDİYE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında Türkiye’de İklim Değişikliği Eylem Planını hazırlayan ilk belediye oldu.

Türkiye’nin gelişen ve büyüyen illeri arasında, sanayisi, tarihi ve gastronomisiyle yer alan Gaziantep’in marka şehir olarak bilinirliğini sağlama vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, iklimde meydana gelen değişikliklerin gün geçtikçe daha fazla hissedilmeye başladığı son yıllarda yaşam kaynaklarımızı korumak adına hep birlikte ele ele vererek çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren daire başkanlığı, 2016 yılında İklim Değişikliği Eylem Planını güncelleyerek Türkiye’de bu konuda yerel yönetimlere rol model olma özelliğiyle ön plana çıktı.

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çukurca'da hain tuzak; 1 şehit, 2 yaralıÖnceki Haber

Çukurca'da hain tuzak; 1 şehit, 2 yaralı

Büyükşehir'den güneş enerjili içme suyu projesiSonraki Haber

Büyükşehir'den güneş enerjili içme suyu...

Yorum Yazın

Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu
Pamuk; "1 Mayıs’ta “Maden İşçisinin Emeği Ödenmiyor, Adalet Yok Sayılıyor"
Gaziantep’te o hastanede flaş gelişme  
Gaziantep güne kazayla uyandı: Otoban kana bulandı 
Sumud Filosu’na yönelik saldırı Gaziantep’te protesto edilecek
NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı’dan "Yeşil Dönüşüm" Açıklaması