Büyükşehir, o proje için ilk adımı attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir, o proje için ilk adımı attı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, vahşi çöp depolama alanlarının rehabilite edilmesine yönelik protokol imzaladı. Protokolle, İslahiye ve Nurdağı ilçesinde çöp dökülmüş 45 dönüm alan rehabilite edilerek ağaçlandırılacak.

“Çevre Dostu Kent” kimliğiyle birçok şehre örnek olan Gazi şehir, yeni bir projenin hayata geçirilmesi adına ilk adımı attı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi arasında vahşi çöp depolama alanlarının rehabilite edilmesini içeren protokol imzalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç, ilçelerdeki çevre sorununu çözmek amacıyla hazırlanan projelerin son hızla devam ettiğini belirterek, “Orman Bölge Müdürlüğümüzle imzalanan protokolle İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde daha önce vahşi olarak depolanan çöp depolama sahalarının rehabilitesini gerçekleştireceğiz. Bunun için ilk adımımızı attık. Daha önce Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ndan (JICA) aldığımız düşük faizli krediyle yeni depolama sahamızın kapasite artış projelerini yaptık, buradan artan bir miktar parayı çevre için en verimli bir şekilde kullanacağız” dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ise, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde il genelinde yaklaşık 45 dönümlük bir alanı ağaçlandıracağız. Böylelikle yeşil alan kapasitemizi artıracağız ve şehrimizi daha güzel ve sağlıklı bir alan kazandıracağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, protokolü imzaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti Lideri Akşener hastaneye kaldırıldıÖnceki Haber

İYİ Parti Lideri Akşener hastaneye kaldı...

Anka'da kuduza dikkat çekildiSonraki Haber

Anka'da kuduza dikkat çekildi

Yorum Yazın

Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması
Başarılı başkan yeniden aday olmayacağını açıkladı
Gaziantep'te dehşet: "Çocuklarımı elinden alacağım”
Güneydoğu’nun kalbi Gaziantep’te attı 
Asrın felaketinden etkilenen Gaziantep’in sağlık yapısı güçlendi
Gaziantep'te istinat duvarının çöktüğü anların görüntüsü ortaya çıktı
Başkan Fedaioğlu’ndan Berat Kandili Mesaji
Gaziantep'te Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 4’ü Çocuk 6 Kişi Kurtarıldı
2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor