Büyükşehir, 1,5 ton atık ilaç topladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir, 1,5 ton atık ilaç topladı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Evsel Atık İlaçların Bertarafı Projesi” kapsamında 1,5 ton atık ilaç topladı, bertaraf etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Evsel Atık İlaçların Bertarafı Projesi” kapsamında 1,5 ton atık ilaç topladı, bertaraf etti. 

Tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de gereksiz ilaç kullanımı, ciddi bir sorun olarak gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İlaca erişimin kolaylaşmasıyla evde kullanılmayan ilaçların, geri dönüşü zor olabilecek riskleri bünyesinde taşıması nedeniyle yetkililer, harekete geçti. Bu doğrultuda Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Şahinbey Belediyesi ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) 8’inci Bölge Gaziantep Eczacılar Odası arasında “Evsel Atık İlaçların Bertarafı Projesi” geliştirildi.

YENİDEN PROTOKOL İMZALANDI

Şehitkâmil ve Şahinbey ilçelerinde halka yönelik bilinçlendirme amaçlı pilot proje gerçekleştirildi. Projeyle vatandaşlar, biriktirdikleri ilaçları atık ilaç toplama kutularına attı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ilaçların toplanması ve bertarafını sağladı. Proje süresince, belediye personellerine Sağlık ve Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından eğitim verildi. Mart 2015 tarihinde başlayan ve 31 Aralık 2016 tarihinde sona eren projenin sürdürülebilirliği sağlandı, 2018 Temmuz ayı itibariyle projenin paydaşlarıyla yeniden protokol imzalandı.

Proje kapsamında Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Şahinbey Kaymakamlığı, GASKİ, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Gaziantep Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğüne ilaç toplama kutuları yerleştirildi.

Öte yandan, vatandaşların “Evsel Atık İlaçların Bertarafı Projesi”ne duyarlı olmaları istendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep'te 'kurutmalık' sezonu başladıÖnceki Haber

Gaziantep'te 'kurutmalık' sezonu başladı

Bedelli askerlikte yeni gelişmeSonraki Haber

Bedelli askerlikte yeni gelişme

Yorum Yazın

Nisan Ayında Güneydoğu’dan 1.1 milyar Dolarlık İhracat
Gaziantep Bereketle Buluştu: Yağışlar Katlandı
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu
Pamuk; "1 Mayıs’ta “Maden İşçisinin Emeği Ödenmiyor, Adalet Yok Sayılıyor"