Boğazı Kesilerek Öldürülen Suriyeliler Defnedildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Boğazı Kesilerek Öldürülen Suriyeliler Defnedildi
Abone ol
Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen ve 4 ay önce kentte haftalık 'Ayn Vatan' isimli gazeteyi çıkarmaya başlayan Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Firaz El Hamadi, dün birlikte kaldıkları evde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Olayın ardından 24 Suriyeliyi gözaltına alan ancak daha sonra serbest bırakan polis, IŞİD'in infaz şekline benzer şekilde öldürülen gazetecilerin cinayetini evde bulunan 3 ayakkabı izinin sahibine ulaşarak çözmeye çalışıyor.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen ve 4 ay önce kentte haftalık 'Ayn Vatan' isimli gazeteyi çıkarmaya başlayan Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Firaz El Hamadi, dün birlikte kaldıkları evde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Olayın ardından 24 Suriyeliyi gözaltına alan ancak daha sonra serbest bırakan polis, IŞİD'in infaz şekline benzer şekilde öldürülen gazetecilerin cinayetini evde bulunan 3 ayakkabı izinin sahibine ulaşarak çözmeye çalışıyor.

Suriyeli gazetecilerden İbrahim Abdulkadir, ülkesindeki savaşın şiddetlenmesi ile 2 yıl önce yakınları ile birlikte sınırı geçerek Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sığındı. İbrahim Abdulkadir yaklaşık 6 ay önce kent merkezine geldi ve burada kendisi gibi Suriye'de gazetecilik yapan arkadaşı Firaz El Hamadi ile birlikte kiraladıkları evde kalmaya başladı ve 4 ay önce haftalık yayın yapan 'Ayn Vatan' gazetesini çıkarmaya başladı. Şanlıurfa'da kalan Suriyelilere dağıtımı yapılan gazetede, Suriye'deki gelişmeler ve özellikle yaşadıkları şehir olan Rakka'daki IŞİD'in faaliyetlerine ilişkin yayınlar yapan Hamadi ve İbrahim, bu sırada IŞİD'in katliamlarını duyuran 'Rakka sessizce boğazlanıyor' adlı grubuna da üye oldu.

EVDE BOĞAZLARI KESİLMİŞ OLARAK BULUNDU

Dün sabah, Suriyeli 2 gazeteciye ulaşamayan arkadaşları durumdan şüphelenerek, Abdulkadir ve Hamadi'nin yaşadığı Atatürk Mahallesi'ndeki evlerine gitti. Burada 2 gazeteciyi kanlar içerisinde bulanlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve gelen polis yaptığı incelemede gazetecilerin 2 ayrı odada, boğazları bıçakla gövdelerinden kopacak şekilde kesilerek öldürüldüğünü belirledi. 2 gazetecinin cesedi, olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için morga götürüldü.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından polis, Suriyeli gazetecilerin evlerine gelen Suriyeliler'in de aralarında bulunduğu iletişim halinde olduğu 24 kişiyi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen 24 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Bu arada Suriyeli gazetecilerin öldürülmesinden önceki gece evde birlikte olduğu ileri sürülen Talas Surur'a ise ulaşılamadı.

3 AYAKKABI İZİ

Olayın ardından bölgedeki güvenlik ve mobese kayıtlarını titiz şekilde inceleyen polis, IŞİD'in infaz şekline benzer şekilde öldürülen Suriyeli gazetecilerin evlerinin olduğu bölgeye gelenleri mercek altına aldı. Şu ana kadar tespit edilen bazı şüpheli kişilere ilişkin araştırma yapıldığı öğrenilirken, Hamadi ve Abdulkadir'in cesetlerinin bulunduğu evde gözaltına alınan kişilerle de uyuşmayan kanlara basan 3 ayrı kişiye ait ayakkabı izi belirledi. Polis, bu izlerden şüphelilere ulaşmayı amaçladığı öğrenilirken, gazetecilerin öldürüldüğü ev ise mühürlenerek kapatıldı. 

CENAZELER YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

Öldürülen gazetecilerin cenazeleri ise otopsilerinin yapılmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Yaşamını yitiren Ayn Vatan gazetesi yazı işleri müdürü olan İbrahim Abdulkadir’in cenazesi, yakınlarının yaşadığı Akçakale'ye götürüldü. Abdulkadir, burada yakınlarının katıldığı cenaze töreninin ardından Akçakale Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazenin defnedilmesi sırasında Abdulkadir'in annesi, ablaları ve diğer yakınları tabuta kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. Boğazı kesilerek öldürülen aynı gazetenin muhabiri Firaz El Hamadi'nin cenazesi ise yakınları tarafından Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Suriye'ye götürüldü. Hamadi'nin cenazesinin yakınlarınca Rakka yakınlarında toprağa verileceği bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GAZİANTEP’TE PKK OPERASYONU 12 GÖZALTIÖnceki Haber

GAZİANTEP’TE PKK OPERASYONU 12 GÖZALTI

Gaziantep'teki Bombalama Olayına Yayın YasağıSonraki Haber

Gaziantep'teki Bombalama Olayına Yayın Y...

Yorum Yazın

Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu
Gaziantep'te ‘hırsızlık çetesi' çökertildi: 6 gözaltı
Gaziantep’te Korku Dolu Anlar: Şarampole Uçan Otomobil Alev Aldı
Gaziantep'te 2 gündür yoğun sis etkili oluyor
Gaziantep İl Müftülüğündeki Bekleyiş Sona Erdi
Haber alınamıyordu: Gaziantep'te acı ölüm!
Gaziantep Organize’de Yürekler Ağıza Geldi
Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te hava sertleşiyor! Valilikten uyarı
Gaziantep'te 31 Ocak'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Tahmazoğlu, YKS'de ilk bine giren gençlerle buluştu
Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 93’üncü yıl dönümü
Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu’dan NTO’ya Ziyaret
Gaziantep'te araba küle döndü