Belarus Büyükelçisi'nden GTO'ya ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belarus Büyükelçisi'nden GTO'ya ziyaret
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Büyükelçisi Andrei V. SAVINYKH, Türkiye ve Gaziantep ile ülkesi arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek Gaziantep’in ticaret ve sanayi yönünden önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Büyükelçisi Andrei V. SAVINYKH, Türkiye ve Gaziantep ile ülkesi arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek Gaziantep’in ticaret ve sanayi yönünden önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak ve birtakım incelemeler yapmak üzere Gaziantep’e gelen Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei V. Savinykh, Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ile görüştü.

Büyükelçi Savinykh’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, Belarus’un bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu, iki ülke ve Gaziantep arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye ve Belarus’un Avrupa’ya açılan iki önemli kapı konumunda olduğunu kaydeden Hıdıroğlu, Belarus’un Türkiye’de özel sektör tarafından yeterince tanınmadığını ifade ederek Gaziantep iş dünyası olarak özel sektörler arasındaki işbirliğini artırmak için taşın altına elini koymaya hazır olduklarını ifade etti.

Türk ürünlerinin Belarus’a doğrudan ihracatının yanı sıra, Rusya ve AB ülkeleri üzerinden de girmesi nedeniyle ikili ticaret hacminin bilinenin üzerinde olduğunu vurgulayan GTO Başkanı Hıdıroğlu, ancak bunu yeterli görmediklerini, bunun daha üst seviyelere çıkması gerektiğini söyledi.

GTO Başkanı Hıdıroğlu, ileri bir tarihte Belarus ve çevresindeki ülkelerdeki yatırım ve iş imkânlarını yerinde görmek amacıyla bir iş gezisi düzenlemeyi planlandıklarını sözlerine ekledi.

Ziyarette gördüğü yakın ilgiden dolayı GTO Başkanı Hıdıroğlu’na teşekkür eden Büyükelçi Savinykh ise, Gaziantep’te bulunmaktan ötürü mutlu olduğunu ifade etti.

Görüşmede ülkesinin ticari ve ekonomik potansiyeli konusunda bilgiler veren ve ekonomik ilişkilerin her geçen gün arttığını söyleyen Büyükelçi Savinykh, Gaziantep’e iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için geldiklerini söyledi.

Büyükelçi Savinykh ziyaretinde özetle şu ifadelere yer verdi: “Büyük hedefleri gerçekleştirmenin iki yolu var: Bunlardan biri her iki ülkenin hedeflerine hizmet edecek ortak projeleri hayata geçirmek. İkinci olarak da ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için Türk ve Belarus firmaları arasındaki ilişkileri geliştirmek. Türk firmaları Belarus’a gelerek çok rahatlıkla iş yapabilirler. Hem Türkiye’nin hem de Belarus’un menfaatine hizmet edecek işbirliklerini artırmanın yollarını birlikte bulabiliriz.”

Görüşmenin sonunda GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu Büyükelçi Savinykh’e ziyaret anısına bir hediye takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GTB, Oda ve Borsa Genel sekreterlerini ağırladıÖnceki Haber

GTB, Oda ve Borsa Genel sekreterlerini a...

Teröristlerin attığı roket Kilis'te camiye isabet etti, 1 ölü 13 yaralı...Sonraki Haber

Teröristlerin attığı roket Kilis'te cami...

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması