Bebeğin midesinden 3 balon çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bebeğin midesinden 3 balon çıktı
Abone ol
Nizip’ten yabancı cisim yutması şikayeti ile Medical Point Gaziantep Hastanesine gelerek acil tıp ünitesinde tedavi altına alınan 1 yaşındaki bebeğin midesinden 3 adet balon çıkarıldı.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Gülşan’ın yaptığı detaylı muayene neticesinde İsmet Cihat Kılıç’ın midesinde mavi, turuncu ve pembe renklerde 3 adet balon olduğu tespit edildi. Acil olarak tedaviye alınan minik hastaya anestezi eşliğinde endoskopi yapıldı ve balonların oldukça büyük olduğu fark edildi. Balonların yabancı cisim forsepsi ile başarılı bir şekilde çıkarılmasının ardından İsmet Cihat Kılıç, Medical Point Gaziantep Hastanesinden sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Gülşan, yapılan müdahale hakkında bilgi vererek, "Yabancı cisim yutulmasını kısaca açıklayacak olursak, sindirilemeyen ya da sindirilebilen cismin yutularak gastrointestinal sistemde (yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklarda, rektum, anüs, ağızdan anüse kadar) yer alması anlamına gelmektedir. Genellikle yabancı cisim yutulması yüzde 90 civarında okul öncesi çocuklarda görülmektedir. Sıklıkla ise 3 yaş çocuklarda görülmektedir. Polikliniğimize metal para, toplu iğne, çengelli iğne, bilye, boncuk, toka, çivi, mıknatıs, saat pilleri ve kemik parçaları yutan minik hastaların ebeveynleri sıklıkla başvurmaktadır. 1 yaşındaki İsmet Cihat Kılıç, annesi tarafından balon yuttuğu fark edilerek acil servisimize başvurmuştu. Uygun açlık süresinin ardından anestezi eşliğinde endoskop ile mideye girdik. Midedeki mavi, turuncu, pembe olmak üzere 3 adet balon yabancı cisim, forsepsi ile çıkarıldı. Balonların mideden çıkamayacak kadar büyük olduğunu ve bunların mide asidi ile hiçbir hasar görmediğini fark ettik. Balonlar hastamızın soluk borusuna kaçsa idi daha vahim bir tablo ile karşılaşabilirdik. Neyse ki uygun zamanda müdahale ile bu yabancı cisim yutulması olgusu sorunsuz bir şekilde tedavi edildi" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tahmazoğlu 3 katlı köprülü kavşak çalışmasını yakından takip ediyorÖnceki Haber

Tahmazoğlu 3 katlı köprülü kavşak çalışm...

Frankfurt’ta Gaziantep tramvayıSonraki Haber

Frankfurt’ta Gaziantep tramvayı

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı