Başkan Şahin'den 'Gazilik' günü mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Şahin'den 'Gazilik' günü mesajı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Şubat Antep’e “Gazilik” unvanı verilişinin 99’uncu yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Şahin mesajında, “ecdadın gösterdiği mücadeledeki direniş örneği, şehrin şanlı tarihine ‘gazilik’ unvanı kazandırdı. Ulusal Kurtuluş Savaşı, tarihimizde vatan, millet sevgisinden ve özgür yaşama isteğinden başka silahları olmayan, hürriyet yolunda ölüme göze alan, atalarımızın kararlığı, çabası ve cesaretiyle başladı. Antep’in Gazi olma serüveni” dedi.

‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancı ile açlık ve yokluk içindeki bu şehrin, 11 ay boyunca, 6 bin 317 şehit verdiğini aktaran Başkan Şahin, “Binlerce kahramanla vatanseverliği bütün dünyaya kanıtladı. Ülkenin birçok noktasında süren mücadelede Gaziantep’imizin direnişi adeta ikinci bir Çanakkale Harbi olarak tarihte yerini aldı. Bu bütün dünyaya örnek gösterilecek kahramanlık hikayesi, tam bağımsızlığa giden bu zorlu yolda yaptığı katkı sayesinde ‘gazilik’ unvanını kente kazandırdı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi de kurtardılar’ sözleriyle tarihin tozlu sayfalarına adını altın harflerle yazdıran Antep, 8 Şubat 1921 tarihinde, Kurtuluş Savaşı henüz devam ederken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çıkardığı kanunla, “gazilik” unvanını aldı. Bu nedenle Antep direnişinin her zaman bizlere örnek olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat vermemek gerektiğinin altını çizen Başkan Fatma Şahin, şunları aktardı: “El ele, gönül gönüle kenetlenmek için atalarımızın yıllar önce başardığı bu direniş gibi örnekleri daima hatırlamalıyız ve hatırlatmalıyız. Tarihimiz bugün bizim rehberimiz olmalıdır.  Gaziantep'in kurtuluş mücadelesini unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara, yapılan planlara geçit vermeyeceğiz. Bize bırakılan mirasa sahip çıkarak rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızı ilelebet bu topraklar üzerinde dalgalandıracağız. Bu onura erişmemizde tek şehir olmamızı sağlayan atalarımızla, dedelerimizle, kahramanlarımızla bir Gaziantepli olarak gurur ve onur duyuyorum. Antep’ten Gaziantep’e yolculuğumuzun nihayetinde, şehrimize ‘Gazilik’ unvanı verilişinin 99’uncu yıldönümünde; aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, Antep’in tüm gücüyle direnen fedakâr ve cefakâr halkını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sizleri içten duygularımla selamlıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEKNOFEST için başvurularda sona yaklaşılıyorÖnceki Haber

TEKNOFEST için başvurularda sona yaklaşı...

Tahmazoğlu'dan Gazilik günü mesajıSonraki Haber

Tahmazoğlu'dan Gazilik günü mesajı

Yorum Yazın

Özgür Özel Nurdağı'nda depremzedelerle bir araya geldi
Zor Virajda Büyük Kayıp! Merinos 3-0 Mağlup
Gaziantep FK’da Sorescu’ya Cerrahi Müdahale
Gaziantep'te 3 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
GAİB 2026 Yılının İlk İhracat Verilerini Açıkladı
Volkan Group Hokeyde Türkiye Şampiyonluğuna Yürüyor
Ünverdi: "Ocak ayında Gaziantep'ten 781 milyon 987 bin dolarlık ihracat yapıldı"
Başkan Umut Yılmaz’dan Berat Kandili mesajı
Oto Hurdacılar, Dökümcüler ve Kasacılar Odası seçime gitti
Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması