Başkan Uçar: 'Marka Şehir’' İddianız çöktü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Uçar: 'Marka Şehir’' İddianız çöktü
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Türkiye’de yaşanabilir şehirler sıralamasında 33. sırada yer alan Gaziantep’in iyi yönetilmediğini ve ‘Marka Şehir’ yaratma iddiasının çöktüğünü dile getirdi.
‘’İÇLER ACISI’’
Uluslararası yayın yapan Forbes Dergisinin Türkiye’nin en yaşanabilir şehirler sıralaması araştırmasında, Gaziantep, Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri sıralamasında 81 il arasında 33. sırada yer aldı. Bu duruma tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, ‘’Gaziantep’in bu sıralamada ki yeri içler acısı ve ne yazık ki kentimiz iyi yönetilmiyor’’ dedi.
 
CHP’Lİ BELEDİYELER BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZIYOR
Forbes Dergisinin yaptığı araştırma da CHP’li belediyelerce yönetilen şehirlerin bir çoğunun başarı hikayesi yazdığını söyleyen Neşet Uçar, ‘’Adana, Hatay, Mersin  gibi komşu illerimizin yanı sıra Tekirdağ, Yalova, Edirne, Aydın, Bolu, Kırklareli yaşanabilir şehirler sıralamasında Gaziantep’in önünde yer alırken, ilk 10 sırada bulunan kentlerin yedisi CHP’li belediyelerce yönetiliyor’’ diye konuştu.
 
‘’İRTİFA KAYBEDİYORUZ’’
Yapılan araştırma da bir çok parametrenin ele alındığını belirten CHP Gaziantep İl Başkanı Uçar, ‘’ Forbes dergisi liste oluştururken şehirlerin yenilikçilik, ticaret becerisi, üretim potansiyeli, yaşanabilirlik ve iş imkanları gibi verilerini esas almış. Yani Gaziantep’i yönetenlerin şehrin her tarafında astırdığı afişlerde yazıldığı gibi şampiyon bir şehir ne yazık ki değiliz!. CHP‘li belediyelerimizce yönetilen kentler her yıl yapılan bu araştırmada üst sıralara tırmanırken, Gaziantep irtifa kaybetmeye devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.
 
‘’GAZİANTEP İLE YAŞANABİLİRLİK KELİMELERİNİ YAN YANA GETİRMEK MÜMKÜN MÜ?’’
Son olarak Gaziantep’te artış gösteren ekonomik kriz ve asayiş olaylarının bir çok olumsuzluğa sebebiyet verdiğini belirten Uçar, ‘’Forbes dergisi tarafından yapılan bu araştırma bir tarafa Gaziantep ile yaşanabilirlik kelimelerini yan yana getirmek mümkün mü? Bu şehirde güvenlik zaafiyeti , pahalılık , eğitimde eşitsizlik, trafikte kaos ve keşmekeş, kişilere göre kentleşme varken nasıl yaşanılabilir olsun? Bu şehirde her gün işlenen cinayetler, sokak ortasında yaşanan silahlı çatışmalar, göstere göstere yapılan yolsuzluklar , yargıda kurulan borsa dedikoduları varken Gaziantep için 33. sıra bile iyi’’ şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey'de Şirin Park hizmete açıldıÖnceki Haber

Şahinbey'de Şirin Park hizmete açıldı

Ünverdi: 'Gazi Şehrimiz Ekim Ayı İhracatında 5. Sırada'Sonraki Haber

Ünverdi: 'Gazi Şehrimiz Ekim Ayı İhracat...

Yorum Yazın

NTB Başkanları İş Teftişleri Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Hakan Atıcı’dan Sert Çıkış: "Gaziantep’in Ekmeğini Gaziantepli Firmalar Yemeli!"
Gaziantep'te 30 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gourmet Çelebi Hakkındaki İddialara Net Cevap: Belgeler Paylaşıldı
Gaziantep'te ortalık savaş alanına döndü: Yaralılar var 
Gaziantep Mutfağı Tartışılıyor: Katmerci’den Dikkat Çeken Açıklama
Gaziantep'te patlama dedikleri basit yangın çıktı!
Baklavanın kahramanları piknikte buluşacak
Gaziantep’te ev yangını: Az kalsın uykuda ölüyorlardı
NTB’de E-İhracat Buluşmaları Konulu Eğitim Düzenlendi
CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği doğrudan tarlada, mazot ve gübre aşamasında nakdi olarak verilmelidir
Şahinbey Belediyesi’nden Çiftçilere 53 Milyon dan Fazla Fide
SANKO Okulları’nın 25 Yılık Eğitim Serüveni Fotoğraflarla Anlatıldı
Gaziantep'te yollarda dilencilik ve satıcılık yapan şahıslara operasyon: 14 gözaltı
Kadın Kollarında Şok Gelişmeler: CHP Gaziantep’te Yönetim Değişti
Gaziantep İş Dünyası Yasta: Ahmet Tabur Hayatını Kaybetti
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tüm bölgeye 
Gaziantep'te 29 Nisan da Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep Üniversitesi’nde “Dijital Riskler, Fırsatlar ve Gazetecilik” paneli yoğun ilgi gördü
Gaziantep otoyolunda korkunç kaza: 3 ölü, 5 yaralı