
Brezilyalı Senatör, Eğitim Eski Bakanı, Brezilya Devlet Üniversitesi Eski Rektörü ve akademisyen Prof. Dr. Cristovam Buarque, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’yı makamında ziyaret etti.
Üniversite hakkında bilgiler alan Senatör Buarque, “ Zirve Üniversitesi yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen teknolojik ve fiziki altyapısını tam donanımlı olarak öğrencilerine sunuyor. Her fakültenin kendine ait uygulama laboratuvarlarının olması öğrencilerine verdiği değeri gösteriyor. Hem akademisyen hem de öğrenci değişim programlarıyla Türkiye-Brezilya ilişkilerini akademik kurumların işbirliklerini arttırarak daha ileriye taşıyabiliriz. Bu anlamda ikili işbirliğine açığız.” dedi.
Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Zirve Üniversitesi kurulduğu günden bu yana ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek için çalışmalar yürüttü. Türkiye’deki beyin göçünü tersine çevirmek için çalışmalar yaptı. Ve bunun karşılığında aldı. Zirve Üniversitesi olarak başta ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok üniversite ile ikili işbirliklerimiz mevcut. Zirve Üniversitesi olarak büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. İkili anlaşmalar bizim için çok önemli. Her yıl bir çok öğrencimizi dünyanın farklı yerlerine göndererek onların gelişmesine katkı sağlıyoruz.” diye belirtti.

































Yorum Yazın