Asansörcüler asansör mevzuatı hakkında bilgilendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asansörcüler asansör mevzuatı hakkında bilgilendirildi
Abone ol
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlenen toplantıda asansör firmalarının temsilcileri ve çalışanları asansör mevzuatı ve standartlardaki son değişikliklerle ilgili bilgilendirildi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlenen toplantıda asansör firmalarının temsilcileri ve çalışanları asansör mevzuatı ve standartlardaki son değişikliklerle ilgili bilgilendirildi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlenen ve asansör montaj ve bakımını yapan firmaların temsilcilerinin ve çalışanlarının katıldığı “ASANSÖR MEVZUATI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI” Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Asansör Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı M. Hanifi Akgöz ile Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz birer konuşma yaptı.

 

HIDIROĞLU “ASANSÖR SEKTÖRÜ BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE”

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, yeni teknolojilerle birlikte asansör sektörünün büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını, merdiven altı üretimin sektörün en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Asansör sektöründen yetkili olmayan firmaların sektörün kalitesini düşürdüğünü ve güvenliği tehdit ettiğini belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Dünyada gelişen yeni teknolojilerle birlikte ülkemizde asansör sektörü de büyük değişim sürecine girmiş ve dünya ticaretinde önemli bir pazar payına ulaşmıştır. Asansör sektörünün en önemli sorunlarından biri merdiven altı üretimdir. Sektörde yetkili olmayan firmalar hem sektörün kalitesini düşürmekte hem de halkın güvenliğini tehdit etmektedir. Sektörde dünya pazarlarında rekabet edebilecek marka ve markalar yaratılması konusunda gerekli destekler sağlanmalıdır. Ar-Ge destekleri daha da arttırılmalıdır. Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmaların desteklenmesini önemsiyoruz. Bu destekler sektörün geleceğine büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

Önümüzdeki dönemde kentleşme süreci ve kentsel dönüşümle birlikte inşaat sektörünün de faaliyetlerine bağlı olarak asansör sektöründeki büyümenin devam edeceğine dikkat çeken GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Özellikle son bir yıl içerisinde asansör sektöründe mevzuat ve standartlar konusunda köklü değişimler oldu ve olmaya da devam ediyor. Önümüzdeki dönemde kentleşme süreci ve kentsel dönüşüm süreci ile sektördeki büyüme devam edecek. Bunların yanında Ortadoğu, Balkanlar ve son zamanlarda Afrika ülkelerinde devam eden ülkemiz girişimcilerinin yatırımları sektörü olumlu yönde etkileyecektir” şeklinde konuştu

 GTO ve Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Gaziantep Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Proje Müdürü Ali Önder Arslan asansörlerin tasarımı ve montajında dikkat edilecek hususlar, Makine Mühendisi Arif Bar Asansör Mevzuatı, Elektrik-Elektronik Mühendisi Murat Demir “TSE EN 81/20 ve TSE EN 81/70 Engelliler Dahil Yolcu Asansörleri için Erişilebilirlik Standartları”, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) asansör montaj sınav yapıcısı ve değerlendirici Murat Harputluoğlu ve asansör eğitmeni Ergin Hiçyılmaz asansör sistemlerinde iş güvenliği ve güvenilir asansörler konularında katılımcıları bilgilendirdi. 

Toplantıya Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel, Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, Gaziantep Ticaret Odası30 No.lu Grup Tesisat ve Hafriyat Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyeleri M. Tuncay Yıldırım, Mustafa Bozgeyik, 25 No.lu Makine ve Makine Yedek Parçaları meslek komitesi meclis üyesi Mustafa Özeren, İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Ovayolu, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim Arıkan’ın yanı sıra sektörde Modül H belgesine sahip olan asansör firmalarının temsilci ve çalışanları katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burseya Dağı’nda çatışmalar sürüyorÖnceki Haber

Burseya Dağı’nda çatışmalar sürüyor

Çocuklara tatil armağanı Sanko Park'tan Sonraki Haber

Çocuklara tatil armağanı Sanko Park'tan

Yorum Yazın

Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İşadamı-Siyasetçi Mehmet Pamuk kitap yazdı 
 Dolu yağışı Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi
Mücadelemiz Sonuç Vermedi! Evimizde Mağlup Olduk!
Arazi Anlaşmazlığı Kanlı Bitti: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti!
Gaziantep'te 2 Mayıs'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Gaziantep'te yağış hayatı felç etti 
Gaziantepli futbolcu Beşiktaş kadrosunda
Prof. Dr. İrfan Koca: "Tetkik değil, hasta tedavi edilmelidir"
Başkan Tahmazoğlu Ankara Üniversitesi Öğrencileri ile Biraraya Geldi
GTB’de ortak akıl buluşması: 12 meslek komitesi aynı masada
Gaziantep'te yangın: Yaralılar hastaneye kaldırıldı 
GİBTÜ Ev Sahipliğinde INSCOL’26 Uluslararası Öğrenci Kongresi Başarıyla Tamamlandı
Basın İlan Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü
Gaziantep'te Kalıpçı ustası yüksekten düşüp öldü! Dengesini Kaybedip Yüksekten Düştü!
Gaziantep protokolünden 1 Mayıs mesajı
Nizip’te Fıstık Kent TOKİ’de Korkutan Kaza: Direksiyonu Kilitlenen Araç Şarampole Devrildi, 5 Yaralı
Nizipli Sporculardan Dünya Sahnesinde Çifte Altın Gururu
Pamuk; "1 Mayıs’ta “Maden İşçisinin Emeği Ödenmiyor, Adalet Yok Sayılıyor"
Gaziantep’te o hastanede flaş gelişme  
Gaziantep güne kazayla uyandı: Otoban kana bulandı