Arabanlı çiftçileri kuraklık endişesi sardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arabanlı çiftçileri kuraklık endişesi sardı
Abone ol
Gaziantep’in Araban ilçesinde, son 54 yılın en yoğun kar yağışının bu yıl Ocak ayında gerçekleşmesine rağmen Araban Ovası’nda 25 bin 730 dönüm alanda sulu tarım yapılmasını sağlayan Ardıl Barajı dolmadı. Güneydoğu’nun tahıl ambarı ve sarımsak diyarı olarak bilinen Araban’da çiftçileri kuraklık korkusu sardı.

Gaziantep’in Araban ilçesinde 10 gün boyunca etkili olan yoğun kar ve sağanak yağışlar, ilçedeki Antep fıstığı ve zeytin üreticilerini sevindirirken, Araban Ovası’ndaki 25 bin 730 dönüm alanda sulu tarım yapılmasını sağlayan Ardıl Barajındaki doluluk oranına beklenen etkiyi göstermedi. Ardıl baraj gölünün doluluk oranının beklenen seviyeye gelmemesi bölge çiftçilerinde kuraklık endişesi oluşturdu.
İlçeye bağlı Köklüce (Ardıl) kırsal mahallesi çiftçilerinden Şıh Mehmet Bilekçi, geçen yıl Ocak ayı ortalarında hiç kar yağışı gerçekleşmemesine rağmen Ardıl Barajı Gölü’nün tamamen dolup taşması biz çiftçileri sevindirdiğini hatırlattı.

Çiftçi bahar yağışlarından umutlu
Bu yıl Ocak ayında 10 gün boyunca aralıksız bir şekilde etkili olan yoğun kar yağışı ve sağanak yağışlara rağmen hala baraj gölünün dolmadığını aktaran Bilekçi, “Ardıl Barajı suyu ile bölgedeki 25 bin 730 dönüm alanda sulu tarım yapan sarımsak ve pamuk üreticileri ülke ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Ardıl Barajı Gölü’nün onca kar ve sağanak yağışlara rağmen hala su seviyesinde ciddi bir doluluk oranı yakalanmadı. Bu yüzden kuraklık endişesi taşıyoruz. Bahar yağışlarının da ihtiyaç düzeyinde gerçekleşmemesi halinde yaşanması muhtemel kuraklık sıkıntısı biz çiftçileri kara kara düşündürüyor. Allah’tan umut kesilmez, rahmetin kesilmemesi için dua ediyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uçar: Demokratik Hakların Kullanılması Engellenemez!Önceki Haber

Uçar: Demokratik Hakların Kullanılması E...

 Rotary Meslek Ödülü, gazetecilere verildi…Sonraki Haber

Rotary Meslek Ödülü, gazetecilere veril...

Yorum Yazın

2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!
Gaziantep'te 2 Şubat'ta Elektrik Kesintisi Olacak Yerler
Şahin: "Berat, gönüllerin arındığı, umudun yeniden yeşerdiği bir gece"
Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı