Antepfıstığına Özel Gübre Geliştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antepfıstığına Özel Gübre Geliştirildi
Abone ol
Antepfıstığı verim ve kaliteyi artıracak 'yeşil altın' isimli taban gübresi Gaziantep'te düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Antepfıstığı verim ve kaliteyi artıracak 'yeşil altın' isimli taban gübresi Gaziantep'te düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Antepfıstığının veriminin artırılmasına yönelik tanıtımı yapılan 'yeşil altın' gübresi tanıtım toplantısında konuşun Gaziantep AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer, projenin Gaziantep ve bölge açısından çok önemli olduğunu belirtti. Her geçen gün tarım arazilerinin daraldığını aktaran Uzer, şunları dedi:

"Bölge için Gaziantep için çok önemli bir proje. Bu projede paydaş olan tüm tarafları kutluyorum. Çünkü fıstık bizim geleceğimiz. Fıstık bizim hazinemiz, fıstık bizim ekmeğimiz. Bulunduğu şehrin adıyla anılan başka bir ürün de yok. Gaziantep fıstığı demeden kimse fıstığın ne olduğunu net bir şekilde anlayamıyor. Bu gerçekten şehrimiz için büyük bir zenginlik. Aynı zamanda bizim çocuklarımızın ekmek parası. Mahsul bol olduğu zaman fiyat da iyi olduğu zaman şehrimize çok hatırı sayılır bir para giriyor. Her geçen gün tarım alanlarımız daralıyor."

Antepfıstığı için ürettikleri gübre hakkında bilgi veren Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi, yapılan ar-ge çalışmaları sonucu antepfıstığı için en uygun gübre deseninin oluşturulduğunu belirtti. Türkiye’nin antepfıstığı tarımında başlıca üretim merkezlerinden biri olduğuna değinen Güvendi, şunları kaydetti:

"Son yıllarda ar-ge çalışmalarıyla tarımdaki verimliliği yükseltmek için çalışan Gübretaş, bu bölgedeki çiftçilerin de verimli ve pazar değeri yüksek kaliteli fıstık hasadı elde etmeleri için özel bir ürün geliştirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyemizden gelen talep üzerine antepfıstığı için gübre formüle ettik. Bu amaçla antepfıstığı yetiştirilen bölgelerdeki topraklar analiz edildi ve antepfıstığının topraktan kaldırdığı bitki besin maddeleri değerlendirilerek, en uygun gübre deseni oluşturuldu. Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin ardında da antepfıstığında verim ve kaliteyi artıracak Yeşil Altın gübresi bu çalışmaların meyvesi olarak ortaya çıktı."

Gübretaş Genel Müdürü Şükrü Kutlu ise sürdürülebilir tarım ve dünyayla rekabet için verimlilik ve kaliteye odaklanılması gerektiğini söyledi.

Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi, Gübretaş Genel Müdürü Şükrü Kutlu ile Tarım Kredi Kooperatifleri yöneticileri, bayiler, ziraat mühendisleri ve üreticilerden oluşan 500’den fazla davetli katıldı.

Toplantı sonunda projeye destek veren kurum temsilcilerine plaket verildi. Toplantı, çiftçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MALİ'DE REHİN ALINAN 5 TÜRK SERSETS BIRAKILDIÖnceki Haber

MALİ'DE REHİN ALINAN 5 TÜRK SERSETS BIRA...

SANKO ŞİRKETLERİ İNŞAAT FUARINDA STANT AÇTISonraki Haber

SANKO ŞİRKETLERİ İNŞAAT FUARINDA STANT A...

Yorum Yazın

Şahinbey Ampute'den 4-0'lık galibiyet
Gaziantep'te felakete ramak kaldı! İstinat duvarı çöktü!
Başkan Tahmazoğlu'ndan Berat Kandili mesajı
Eklem sağlığında 'Kitosan' dönemi: Kıkırdak onarımına doğal destek
Gaziantep’te yoğun sis etkisini sürdürüyor
Silahlı yağma ve uyuşturucu ticaretinden 13 yıl cezayla aranan şahıs yakalandı
Gölbucks Konak, Gaziantep turizmine yeni bir renk kattı
Gaziantep'te seyir halindeki araç alev alev yandı
Deprem yıktı, devlet ayağa kaldırdı
İkinci Yarı Başladı! Gençlerbirliği - Gaziantep FK : 1 - 0
Gaziantep'te market çalışanlarına saldırdı 
Şiddetli Yağmur Kazaya Neden Oldu: Hurdaya Dönen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Çıktı
Otobüs kazası: 8 ölü, 26 yaralı
Gaziantep’te trafik canavarı dur durak bilmiyor: 6 ölü 34 yaralı
Gaziantep'te faciayı kıl payı atlattılar 
Tarla Yolunda Bırakıldı, İnceleme Başlatıldı
Gaziantep’te Sahte Parayla Hayvan Aldılar, Jandarma Yakaladı
Gaziantep’te Görüş Mesafesi Düştü: Valilikten Uyarı Geldi
Gaziantep'te hırsızlık olayı: Dilenci kılığına girip 3 milyon 700 bin lirayı çaldılar
Gaziantep İçin Kritik Proje Gecikti: CHP’li Meriç Meclis’te Sordu