ANADOLU’NUN NABZI KIBRIS’TA ATTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ANADOLU’NUN NABZI KIBRIS’TA ATTI
Abone ol
Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 49. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Anadolu medyasını Kıbrıs’ta buluşturdu. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı TFG Heyeti’ni kabul ederken, Kıbrıs’ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’da TGF başkan ve yönetimi ile bir görüşme gerçekleştirdi. TGF yönetimi program kapsamında üyelerine GAÜ ve KAÜ’den %50 akademik burs sağlayacak işbirliği protokolüne imza attı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 49. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve kardeş üniversitesi Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.
Etkinlikler, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın TGF heyetini kabulüyle başladı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başkanlar Konseyi toplantısı için KKTC’de bulunan Yılmaz Karaca başkanlığındaki GGC Başkanı İbrahim Ay’ında aralarında bulunduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile Reşat Akar başkanlığındaki K. T. Gazeteciler Cemiyeti’nden oluşan heyeti kabul etti. 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜLER

TGF Başkan ve yönetimi Kıbrıs’ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Lefkoşe Merit Otel’de önemli bir görüşme gerçekleştirdiler. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na  yerel basının sorunlarını anlatan TGF başkan ve yönetimi bazı konulardaki araştırma ve gözlemlerini gündeme getirdiler. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, TGF heyetine sorunların çözümü konusunda olumlu açıklamalarda bulundu. Yerel basının önemli olduğunu belirten Davutoğlu, yerel basının sorunlarının çözümüne her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.  

TGF İLE GAÜ PROTOKOL İMZALADI

Kıbrıs’ta önemli temaslarda bulunan TGF Heyeti, GAÜ ile önemli bir protokol imzaladı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ile akademik işbirliği anlaşmasıyla, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Üyelerine GAÜ ve KAÜ’den %50 akademik burs sağlanacak. Gerçekleşen protokol anlaşmasına GAÜ adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, TGF adına, Başkan Yılmaz Karaca  imza koydu. GAÜ ve KAÜ ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu  arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı üyelerine ve çocuklarına, burssuz olarak Girne Amerikan Üniversitesini tercih etmeleri halinde % 50 Akademik burs sağlanacak.

AKAR’DAN ÖNEMLİ SAPTAMALAR

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar da kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretin Kıbrıs’tan Anadolu’ya sesin daha sık ve daha gür bir şekilde duyurmak açısından büyük fırsat olduğunu, Anadolu basının şu anda Kıbrıs’ta olduğunu ifade etti. 

KARACA’DAN 20 BİN ÜYE VURGUSU

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca da, Federasyon’un Türkiye’nin 71 ilinden üyeleri dışında, KKTC’de 3 ve Azerbaycan’da ise 4 üyesi bulunduğunu yaklaşık 20 bin gazetecinin Federasyon’a üye olduğunu söyledi.

Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi toplantısı için KKTC’de bulunduklarını, Başkanlar Konseyi’nin 71 il KKTC ve Azerbaycan başkanlarından oluştuğunu ifade etti. Yavru Vatan’da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyleyen Karaca, KKTC’deki meslektaşlarıyla sık sık temaslarda bulunup sorunları paylaştıklarını kaydetti. Karaca, Kıbrıs sorununun çözülmesi dileğinde bulunarak, bunun için gerekli desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

BAŞKAN AY: ÜYELERİMİZE KIBRIS’TA BURS MÜJDESİ

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 49. Başkanlar Konseyi Toplantısı sonrasına bir değerlendirmede bulunan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Ay, Kıbrıs buluşmasının son derece verimli geçtiğini ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile önemli görüşmelerde bulunduklarını söyledi. 

Kıbrıs’ta üyeleri ilgilendiren önemli bir müjdeyle döndüklerine dikkat çeken Başkan Ay, ‘’Görüşmeler çerçevesinde TGF olarak GAÜ  ile önemli bir protokol imzaladık. Bu anlaşma çerçevesinde üyelerimiz ve çocuklarına, burssuz olarak Girne Amerikan Üniversitesini tercih etmeleri halinde % 50 Akademik burs sağlanacak. Diğer yandan yavru vatandan yaşayan meslektaşlarımızın sorunlarıyla birlikte birçok konuda önemli gözlemler edindik. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak Kıbrıs’ta bulunan meslektaşlarımızla başlatmış olduğumuz bu diyalogları sürdürmeyi amaçlıyoruz.’’ dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nusaybin'de 1 Polis Şehit, 1 Polis YaralıÖnceki Haber

Nusaybin'de 1 Polis Şehit, 1 Polis Yaral...

Hkü’de Başarılı Enerji Projeleri ÖdüllendirildiSonraki Haber

Hkü’de Başarılı Enerji Projeleri Ödüllen...

Yorum Yazın

Asrın felaketinde güçlenen hayatlar Gaziantep’te buluştu
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı
Gaziantep Futbol Kulübünde ayrılık!
 Gaziantep'te 22 kilo reçine esrar ele geçirildi: 2 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te hastalara refakatçi desteği başlıyor
 GTB’den Mısır’da tarım ve gıda odaklı iş birliği hamlesi
Gaziantep'te ‘kaynak' yapan 775 sürücüye 964 bin TL ceza
Gaziantep'te Trafik Güvenliği İçin El Ele
Bal Üreticileri Birliği çalışmalara başladı
NTO Başkanı Özyurt, Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na Katıldı
Gaziantep’te Esnafa Tabela Dayatması
Başarılı başkan yeniden aday olmayacağını açıkladı
Gaziantep'te dehşet: "Çocuklarımı elinden alacağım”
Güneydoğu’nun kalbi Gaziantep’te attı 
Asrın felaketinden etkilenen Gaziantep’in sağlık yapısı güçlendi
Gaziantep'te istinat duvarının çöktüğü anların görüntüsü ortaya çıktı
Başkan Fedaioğlu’ndan Berat Kandili Mesaji
Gaziantep'te Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 4’ü Çocuk 6 Kişi Kurtarıldı
2-1 Ankara mağlubiyeti sonrası büyük tepki
Başkentten Elimiz Boş Dönüyoruz!